Μεταξύ 10 και 13 Φεβρουαρίου η HORECA 2017

Μεταξύ 10 και 13 Φεβρουαρίου η HORECA 2017

Με το 100% του διαθέσιμου χώρου και με περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη φορά θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 10 και 13 Φεβρουαρίου η φετινή έκθεση HO.RE.CA., που είναι η 12η διαδοχική. 

Η έκθεση που έχει γίνει πλέον κορυφαίος θεσμός και σημείο αναφοράς στον ξενοδοχειακό, τουριστικό και ευρύτερο επισιτιστικό κλάδο θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο METROPOLITAN EXPO, το μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο των Βαλκανίων.

Οι αριθμοί, μαρτυρούν και το εκτόπισμα της εν λόγω έκθεσης:

Θα συμμετάσχουν 550 εκθέτες σε 55.000 τ.μ., με πάνω από 120.000 επισκέπτες από 55.000 επιχειρήσεις, θα υπάρξουν το 3ήμερο έξι θεματικά special events, με 240 ώρες εισηγήσεων, σεμιναρίων και διαγωνισμών, ενώ η εκτίμηση είναι για τουλάχιστον 280.000 επαγγελματικές συναντήσεις στη φετινή διοργάνωση!

Η HO.R.E.CA. είναι πλέον η μεγαλύτερη έκθεση – ανεξαρτήτως αντικειμένου – στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στο είδος της διεθνώς.

Όπως τόνισε χθες στην επίσημη παρουσίαση της έκθεσης ο πρόεδρος της FORUM ΑΕ, διοργανώτριας εταιρείας της HO.R.E.CA., κ. Νίκος Χουδαλάκης υπάρχουν περίπου 350 με 280 επιχειρήσεις που είναι στην αναμονή για συμμετοχή τα επόμενα χρόνια, αν και εφόσον αδειάσει θέση και υπάρξει χώρος.

Ο κ. Χουδαλάκης υπογράμμισε τη σημασία της έκθεσης για τον ευρύτερο τουριστικό τομέα, αφού εκτός από εμπορικό γεγονός, αποτελεί και ευρύτερο κοινωνικό φόρουμ για τα Ξενοδοχεία και πεδίο ανταλλαγής απόψεων και γόνιμου διαλόγου για το μέλλον του Τουρισμού.

«Η HORECA κατόρθωσε να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στη ριζική ανανέωση και την περαιτέρω ανάπτυξη του ξενοδοχειακού δυναμικού, τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών και την αναβάθμιση του παραγόμενου τοπικού και εθνικού τουριστικού προϊόντος».

Στην αναλυτική παρουσίαση της έκθεσης, ο αντιπρόεδρος της FORUM, κ. Θανάσης Γιαλούρης αναφέρθηκε στα ευρήματα σχετικής έρευνας της IPSOS-OPINION, για το εκτόπισμα και την επιρροή της HORECA.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών κατά το 3ήμερο της έκθεσης φτάνει στο 64%, ποσοστό που αυξάνεται σε 96% σε χρονικό διάστημα έξι μηνών μετά την έκθεση (στοιχεία για το 2016), αναδεικνύοντάς την σε μία από τις κορυφαίες, σε εμπορική αποτελεσματικότητα, εκθέσεις, παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια της HORECA διοργανώνονται θεματικές ενότητες με special events για τον ευρύτερο ξενοδοχειακό κλάδο, τη γαστρονομία, την ελληνική κουζίνα, το design, την κουλτούρα των ποτών κ.λπ.

Όπως ελέχθη, 2.000 άτομα εργάζονται στην προετοιμασία και το στο στήσιμο της έκθεσης καθώς και στο ξήλωμα κατόπιν, 3.500 άτομα απασχολούνται στα εκθεσιακά περίπτερα, 480 στη γενικότερη εποπτεία – ταξιθεσία, ενώ συνολικά 6.000 άτομα απασχολούνται στο σύνολο του project.

Απόστολος Σκουμπούρης