Κ. Χατζηδάκης: Ο κατώτατος μισθός δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ

Κ. Χατζηδάκης: Ο κατώτατος μισθός δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ

O κατώτατος μισθός δεν θα φτάσει στα 800 ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας ότι πρέπει να αντισταθμιστούν η πτώση του πληθωρισμού και η άνοδος του ΑΕΠ

Μιλώντας στο Mega ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα έχει μπροστά το 8 ο κατώτατος μισθός» διότι, πρόσθεσε, «τα 800 ευρώ θα ήταν αύξηση 12%» και συμπλήρωσε ότι ως προς το ύψος της αύξησής του πρέπει να αντισταθμιστεί τόσο ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5% και προβλέπεται ότι θα είναι 5%, όσο και το ΑΕΠ που αυξήθηκε κατά 5,6%.

«Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί», υπογράμμισε.

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως το ακριβές ποσό θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα και ότι θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. Η τελική απόφαση ανήκει στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ ο κατώτατος μισθός φαίνεται να «κλειδώνει» μεταξύ 760 και 770 ευρώ, κοντά δηλαδή στο ποσοστό της τελευταίας αύξησης των συντάξεων (7,75%).

Η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα ενισχύσει προς τα πάνω και το επίδομα ανεργίας, καθώς και μια σειρά άλλων επιδομάτων που καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ.

Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και την υποψηφιότητά του στις ερχόμενες εκλογές, ο υπουργός Εργασίας είπε:

«Ο ίδιος, κάνοντας κάτι όχι πολύ συνηθισμένο για τα ελληνικά δεδομένα, παραιτήθηκε, και όσο και αν είναι δύσκολο να μιλήσεις θετικά, ο ίδιος άνθρωπος είχε προχωρήσει τη γραμμή "You" του μετρό, τον βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης που είχε κολλήσει. Ο ίδιος θα τοποθετηθεί τελικά και πέρα από τον ίδιο, ο λαός των Σερρών».