Η MSC Croisieres αναστέλλει τους σταθμούς των κρουαζιεροπλοίων της σε τουρκικά λιμάνια

Η MSC Croisieres αναστέλλει τους σταθμούς των κρουαζιεροπλοίων της σε τουρκικά λιμάνια

Η διεθνής εταιρεία MSC Croisieres, με την οποία ταξίδεψαν το 2015 1,7 εκατομμύριο επιβάτες, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει "μέχρι νεωτέρας" τους σταθμούς της στα τουρκικά λιμάνια, μετά την επίθεση της 12ης Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτή τη στιγμή, η απόφαση αφορά μόνο ένα πλοίο, "το MSC Magnifica που από τις 26 Μαρτίου 2016 θα βρίσκεται στη Βενετία της Ιταλίας" και του οποίου το δρομολόγιο θα τροποποιηθεί.

"Οι σταθμοί που προβλέπονταν στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, από τις 29 Μαρτίου, θα αντικατασταθούν προς το παρόν με σταθμούς στην Αθήνα και τη Μύκονο, ένα από τα ωραιότερα και διασημότερα ελληνικά νησιά", αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

"Η απόφαση αυτή ελήφθη από την εταιρεία μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη" και στοίχισαν τη ζωή σε 10 γερμανούς τουρίστες, προσθέτει η ιταλοελβετική εταιρεία που έχει την έδρα της στη Γενεύη.

Χθες, Τρίτη, η εταιρεία πολυτελών κρουαζιερών Crystal Cruises, που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ, είχε ήδη ανακοινώσει στον ιστότοπό της ότι τροποποιεί για τον ίδιο λόγο το δρομολόγιο οκτώ κρουαζιερών της που προέβλεπαν σταθμούς στην Τουρκία -- δηλαδή δύο ταξίδια που είχαν προγραμματιστεί για το Μάιο με το πλοίο Crystal Symphony και έξι που είχαν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο με το Crystal Spirit.

Η εταιρεία αναφέρει πως θεωρεί "απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών της, των πληρωμάτων της και των πλοίων της".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ