Χωρίς εκπλήξεις η διαδικασία των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ

Χωρίς εκπλήξεις η διαδικασία των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ

Χωρίς εκπλήξεις φαίνεται ότι προχωρά η διαδικασία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, καθώς όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο liberal.gr, έχουν ολοκληρωθεί οι δύο αποτιμήσεις από τους ανεξάρτητους αποτιμητές και πλέον μένει οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να προβούν στην κατάθεση των προσφορών.

Η καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής των προσφορών είναι η προσεχής Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 και 17:00 ώρα Λονδίνου ή 19:00 ώρα Ελλάδος.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές οι αποτιμήσεις είναι έτοιμες και θα παραδοθούν προς το ΤΑΙΠΕΔ σφραγισμένες την ίδια μέρα, ωστόσο δεν είναι δεσμευτικές, παρά μόνο κατά το ελάχιστο τίμημα, ενώ η ύπαρξη δύο αποτιμήσεων διασφαλίζει την διαφάνεια της διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό είναι σαφές ότι η αξιολόγηση των προσφορών θα γίνει με απόλυτα διαφανή τρόπο και νικητής θα είναι αυτός που θα καταθέσει την καλύτερη προσφορά και τίποτα δεν είναι δεδομένο ούτε δίνεται προβάδισμα σε κάποιον εκ των ενδιαφερομένων.

Μετά την κατάθεση των προσφορών το ΤΑΙΠΕΔ, έχει δικαίωμα εφόσον αποσφραγίσει και μελετήσει τις προσφορές να ζητήσει βελτιωμένο τίμημα.

Οι ίδιες πηγές αναφερόμενες σε σχετικό σχέδιο σύμβασης που είδε προ ημερών το φώς της δημοσιότητας, διέψευσαν ότι αυτό είναι το τελικό κείμενο της Σύμβασης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μετά από το συγκεκριμένο έγγραφό έχουν συνταχθεί με νέες τροποποιήσεις δύο νεα εκ των οποίο ένα είναι το τελικό κείμενο της σύμβασης παραχώρησης.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η WSJ, σε χθεσινό δημοσίευμα τα συνολικά έσοδα από την ιδιωτικοποίηση θα φθάσουν στα 700 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και 300 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να επενδύσει ο προτιμητέος επενδυτής στον Πειραιά εντός της επόμενης 5ετίας.

Τέλος όπως τονίζουν οι πηγές του liberal.gr στο ΤΑΙΠΕΔ περιμένουν την κατάθεση τριών προσφορών, καθώς ζωηρό παραμένει το ενδιαφέρον από όλες τις εταιρείες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και συγκεκριμένα τις Cosco, APM Terminals και International Container Terminal Services.

Α. Σχ.

Διαβάστε ακόμη:

- ΤΑΙΠΕΔ: Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης