Οι προσπάθειες περικοπής του κόστους έρχονται σε μια δύσκολη στιγμή για την εταιρεία.
Bloomberg: Ετοιμάζει νέο γύρο απολύσεων η Meta/Facebook
Shutterstock
Shutterstock

Bloomberg: Ετοιμάζει νέο γύρο απολύσεων η Meta/Facebook

Οι προσπάθειες περικοπής του κόστους έρχονται σε μια δύσκολη στιγμή για την εταιρεία.

Η μητρική εταιρεία του Facebook, Μeta, σχεδιάζει έναν ακόμη γύρο απολύσεων που ίσως επηρεάσει χιλιάδες εργαζόμενους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας ίσως ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα που θα προστεθεί στο 13% των εργαζομένων της Meta που απολύθηκαν στο πλαίσιο ενός μεγάλου σχεδίου περικοπών κόστους που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έχει ήδη επισημάνει ότι ο κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης θα επικεντρωθεί φέτος στις προσπάθειες που αποσκοπούν στη μείωση του κόστους της εταιρείας, προβάλλοντας το 2023 ως το «έτος αποτελεσματικότητας». 

Οι προσπάθειες περικοπής του κόστους έρχονται σε μια δύσκολη στιγμή για την εταιρεία, η οποία δήλωσε ότι το κόστος και τα έξοδά της αυξήθηκαν κατά 22% σε ετήσια βάση στα 25,8 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, ενώ οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4% στα 32 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του metaverse, το οποίο η Meta πιστεύει ότι μπορεί να αποτελέσει το επόμενο σύνορο για το mainstream computing.

Το τμήμα Reality Labs της εταιρείας, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την ανάπτυξη των τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που απαιτούνται για το metaverse, απέφερε έσοδα 727 εκατ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, αλλά κατέγραψε επίσης λειτουργικές ζημίες ύψους 4,28 δισ. δολαρίων.

Ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι θα «αναλάβει την ευθύνη» για τα σχέδια περικοπής δαπανών που είχε ανακοινώσει προηγουμένως η εταιρεία, λέγοντας ότι βλέπει τις απολύσεις «ως έσχατη λύση».

Διαβάστε επίσης:

Meta: Ετοιμάζει νέο γύρο απολύσεων η μητρική του Facebook
 

Διαβάστε Περισσότερα