Απρίλιος στο COSMOTE HISTORY HD: Πρεμιέρα για 3 νέες συμπαραγωγές της COSMOTE TV

Απρίλιος στο COSMOTE HISTORY HD: Πρεμιέρα για 3 νέες συμπαραγωγές της COSMOTE TV

Με τις νέες συμπαραγωγές της COSMOTE TV «Ο Αγώνας της Εκκλησίας και το 1821», «Το τάμα» και «Ξόρκια και προφητείες», αλλά και με νέα επεισόδια δημοφιλών σειρών, όπως «Αλφάβητος-Κοινός κώδικας», «Φιλέλληνες - Οι αγωνιστές της ελευθερίας» και «Μηχανή του Χρόνου» ξεκινά ο Απρίλιος στο COSMOTE HISTORY HD.

Πρεμιέρα για τις νέες συμπαραγωγές της COSMOTE TV: «Ο Αγώνας της Εκκλησίας και το 1821», «Το τάμα» & «Ξόρκια και προφητείες»

Την Κυριακή 11/4 κάνει πρεμιέρα η νέα συμπαραγωγή της COSMOTE TV «Ο Αγώνας της Εκκλησίας και το 1821» (21.00, COSMOTE HISTORY HD & YouTube) σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης έως την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους, η σειρά κάνει μία αναδρομή στον ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία και ο κλήρος στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας. «Ο Αγώνας της Εκκλησίας και το 1821» θα μεταδίδεται στο πλαίσιο του ομώνυμου μηνιαίου αφιερώματος του καναλιού, το οποίο θα ξεκινήσει την Κυριακή 4/4 με την προβολή του νέου ντοκιμαντέρ «Το τάμα» (21.00, COSMOTE HISTORY HD & YouTube).

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει πώς οι αγωνιστές του 1821, θέλοντας να τιμήσουν τη θεία εύνοια κατά τη διάρκεια του αγώνα, αφιέρωσαν πληθώρα εικονισμάτων και λαφύρων σε ναούς και μοναστήρια της Ελλάδας. Και οι δύο συμπαραγωγές της COSMOTE TV περιλαμβάνονται στο ετήσιο αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Το Σάββατο 3/4 (21.00, COSMOTE HISTORY HD) έρχεται σε Α’ προβολή η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Ξόρκια και προφητείες». Μέσα από τη νέα συμπαραγωγή της COSMOTE TV οι τηλεθεατές θα ταξιδέψουν στην αρχαιότητα για να ανακαλύψουν τη θέση που είχε η μαγεία στην Αρχαία Ελλάδα. Στο επίκεντρο της σειράς θα βρεθούν και οι πρεσβευτές της μαγείας, οι μάντεις, καθώς και οι πρακτικές που ακολουθούσαν για την επίτευξη του έργου τους.

Τα εβδομαδιαία highlights του COSMOTE HISTORY HD

Με τα γράμματα σίγμα και ταυ συνεχίζεται την εβδομάδα 1-7/4 η σειρά «Αλφάβητος-Κοινός κώδικας» σε σκηνοθεσία των βραβευμένων Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη. Οι τηλεθεατές θα ανακαλύψουν την ιστορία και την πορεία των δύο γραμμάτων ανά τους αιώνες, μέσα από τα δύο νέα επεισόδια της σειράς που θα μεταδοθούν την Παρασκευή 2/4 και την Τρίτη 6/4 στις 21.00, αντίστοιχα.

Από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του καναλιού ξεχωρίζει και το νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου» που είναι αφιερωμένο στον Γεώργιο Καραϊσκάκη. Με αφετηρία τη συμμετοχή του στην ομάδα του κλέφτη Κατσαντώνη, η έρευνα του Χρίστου Βασιλόπουλου ρίχνει φως στην ανυπότακτη προσωπικότητα και την πολεμική ιδιοφυΐα του μεγάλου αγωνιστή του 1821 (Δευτέρα 5/4, 21.00).

Φινάλε κάνει την Τετάρτη 7/4 (21.00) η σειρά «Φιλέλληνες - Οι αγωνιστές της ελευθερίας», με θέμα το φαινόμενο του φιλελληνισμού, από την επανάσταση του 1821 έως σήμερα. Στο επίκεντρο του τελευταίου επεισοδίου βρίσκεται το τρίτο ρεύμα Φιλελλήνων που κατέφτασε στη χώρα μετά την πτώση του Μεσολογγίου, ενώ παρουσιάζεται και η διατήρηση του φιλελληνικού κινήματος στη σύγχρονη εποχή.

Με τον νόστο του βασιλιά της Ιθάκης Οδυσσέα ρίχνει αυλαία το Σάββατο 3/4 η σειρά «Η μυθολογία των Ελλήνων – Η Οδύσσεια». Στα 2 τελευταία επεισόδια παρακολουθούμε την άφιξη του Οδυσσέα στην πατρίδα του, τη μεταμόρφωσή του σε ζητιάνο, αλλά και την αποκάλυψη της πραγματικής του ταυτότητας στην οικογένειά του (19.45 & 20.15).

Info: