Υπόθεση Novartis: Καλούνται ως ύποπτοι 15 στελέχη της εταιρείας

Υπόθεση Novartis: Καλούνται ως ύποπτοι 15 στελέχη της εταιρείας

Μετά από καθυστέρηση ετών, η Εισαγγελία Διαφθοράς καλεί σε εξηγήσεις καλούνται 15 στελέχη της μητρικής εταιρείας Novartis σε Ελλάδα και Βασιλεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος την περίοδο 2008-2012, τα οποία θα λογοδοτήσουν ως ύποπτοι για κακούργημα.

Οι κλήση των στελεχών της Novartis έρχεται στον απόηχο των καταγγελιών από πολιτικούς αλλά και δικαστικούς, για τους χειρισμούς της υπόθεσης.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το dikastiko.gr, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μαζί με τους επίκουρους συναδέλφους της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη αποτιμώντας ένα μεγάλο μέρος της δικογραφίας εντόπισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδείξεις για τη διακίνηση μαύρου χρήματος, τη χρονική περίοδο 2008-2012.

Για το αδίκημα αυτό έστειλαν κλήσεις υπόπτων σε 15 στελέχη  που προέρχονται τόσο από τη μητρική  εταιρεία, η οποία έχει έδρα της Βασιλεία της Ελβετίας, όσο και από στελέχη της ίδιας εταιρείας εδώ στην Ελλάδα.

Δωροδοκίες γιατρών

Το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε με τη μέθοδο της δωροδοκίας (χιλιάδων) γιατρών, γεγονός που σημαίνει πως ουσιαστικά ανοίγει και ο κύκλος της έρευνας και για γιατρούς αυτούς. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανοίξει και το σκέλος της υπόθεσης με κεντρικά πρόσωπα τους γιατρούς που φέρονται να εμπλέκονται σε δωροδοκίες.

Οι 15 κληθέντες τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της Εισαγγελίας προκειμένου να λάβουν προθεσμίες ώστε να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.