Ξεκίνησαν οι έλεγχοι απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ από σήμερα στις 6:00 π.μ., με τις αρμόδιες Αρχές να διεξάγουν ελέγχους για το αν όσοι πολίτες κυκλοφορούν στους δρόμους διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ σε μερικές περιπτώσεις κάποια μπλόκα της αστυνομίας προκάλεσαν κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Στην πλειοψηφία τους όσοι οδηγοί και πεζοί ελέγχθηκαν διέθεταν τις απαιτούμενες χειρόγραφες δηλώσεις για τις μετακινήσεις τους.

Ενδεικτική είναι και η πυκνή ροή κίνησης που παρουσιάσθηκε σήμερα το πρωί και επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, οι έλεγχοι της αστυνομίας προκάλεσαν κυκλοφοριακή συμφόρηση, όπως σήμερα περί τις 7:30 π.μ. στο ρεύμα ανόδου, στο μπλόκο που είχε στηθεί στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος της γέφυρα Καλυφτάκη, με την κίνηση να ξεκινά από το ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ίδια εικόνα παρουσιάζει και η Θεσσαλονίκη όπου η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε πολλούς δρόμους ενώ πεζές περιπολίες διεξάγονται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Δεκάδες είναι οι πολίτες που ήδη ελέγχθησαν στην παραλία της πόλης, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα, ή είχαν αποστείλει το σχετικό sms στο 13033, δηλώνοντας τον λόγο μετακίνησής τους.

Κάποιοι πολίτες, που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, δέχθηκαν τις συστάσεις της αστυνομίας, πριν αρχίσει η επιβολή προστίμων σε όσους αγνοούν τα εξαγγελθέντα μέτρα και  εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται. Σε κάποιες περιπτώσεις, κατά τους σημερινούς ελέγχους, οι αστυνομικοί παρέδωσαν οι ίδιοι έγγραφα στους πολίτες, οι οποίοι τα συμπλήρωσαν και τα κράτησαν στην κατοχή τους προκειμένου να τα επιδείξουν σε περίπτωση νέου ελέγχου, ωστόσο όπως επισημαίνεται από στελέχη της Αστυνομίας η ελαστικότητα αυτή ισχύει μόνο για σήμερα.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, θα γίνονται παραινέσεις και συστάσεις, ενώ θα δίνονται σχετικές συμβουλές στους πολίτες. Από αύριο, όμως, δεν θα υπάρχει επιείκεια σε αυτούς που δεν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί».

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν στην διαδικτυακή πλατφόρμα https://forma.gov.gr/ η οποία ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής για τις απαραίτητες οδηγίες και τα σχετικά έγγραφα που χρειάζονται για τις μετακινήσεις τους.

Διαβάστε ακόμα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα λειτουργήσει, όλες οι προβλέψεις, αναλυτικές οδηγίες

Με αυτές τις δύο βεβαιώσεις θα κάνουμε τις μετακινήσεις μας