Υπό κράτηση ο αστυνομικός που φέρεται να εμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή

Υπό κράτηση ο αστυνομικός που φέρεται να εμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή

Υπό κράτηση βρίσκεται ο αστυνομικός που φέρεται ότι απέτρεψε τη σύλληψη διαδηλωτή κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε χθες ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ παρουσιάστηκε στην αστυνομία αυτοβούλως, αφού νωρίτερα σχηματίστηκε σε βάρος του ποινική δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από την Κρατική Ασφάλεια. Ο αστυνομικός  φέρεται ότι είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με καταγγελίες των ειδικών φρουρών απέτρεψε την σύλληψη διαδηλωτή που προκαλούσε επεισόδια κατά την διάρκεια των χτεσινών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΊ, δήλωσε ότι έχει επίσημη ενημέρωση πως έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου αξιωματικού.

Όπως είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, ο αξιωματικός είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί στο θέμα, τονίζοντας ότι είναι πλέον αρμοδιότητα της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά και των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΛΑΣ, να αναζητήσουν ευθύνες για τον συγκεκριμένο αστυνομικό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε: «Όχι μόνο δεν έχουν θέση τέτοιες συμπεριφορές στο Σώμα, αλλά είναι περίεργο πως αντιλαμβάνονται την αποστολή τους κάποιοι αστυνομικοί. Είναι πολύ λυπηρό».

Σημειώνεται ότι το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, που σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «εκφράζει τον αποτροπιασμό και την καταδίκη για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της Αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης».