Αστυνομικός αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ εμπόδισε σύλληψη διαδηλωτή
Μ. Χρυσοχοΐδης

Αστυνομικός αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ εμπόδισε σύλληψη διαδηλωτή

Επιβεβαίωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ότι αστυνομικός που έχει αποσπαστεί στον ΣΥΡΙΖΑ εμπόδισε τη σύλληψη ενός διαδηλωτή κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων. 

Στη σχετική αναφορά είχε προχωρήσει και ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης σημειώνοντας πως έχει γίνει μηνυτήρια αναφορά από ειδικό φρουρό ο οποίος κατά τη διάρκεια επεισοδίων του επιτέθηκε ένα άτομο που βρισκόταν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν πήγε να συλλάβει το συγκεκριμένο άτομο και δέχτηκε επίθεση με ρίψη αντικειμένων. Στη συνέχεια επενέβη κάποιος άγνωστος ο οποίος απέτρεψε τη σύλληψη, τον έσπρωξε και τον άφησε να φύγει. Ο ειδικός φρουρός, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, προσπάθησε να τον ξανασυλλάβει και τότε ο άγνωστος μπήκε μπροστά του και του είπε: «Εδώ είναι το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι αστυνομικός συνάδελφος αξιωματικός.»

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στις καταγγελίες των ειδικών φρουρών ενώ απαντώντας στον Νίκο Βούτση και τον ΣΥΡΙΖΑ και στις ευθύνες που του απέδωσαν για την αντιμετώπιση της χθεσινής συγκέντρωσης τόνισε: «Ορισμένοι άνθρωποι νομίζουν ότι βρίσκονται σε άλλες εποχές, στις δεκαετίες του ‘40 και του ‘50».

Ο νόμος για τις συναθροίσεις θα εφαρμοστεί και θα εκπαιδεύσουμε και την αστυνομία στην εφαρμογή του, δήλωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης. 

Σχετικά με τον αστυνομικό που βρισκόταν στο προαύλιο της βουλής με έναν ασύρματο, αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως συντόνιζε τις αστυνομικές δυνάμεις και δεν έπαιξε κάποιο άλλον ρόλο.