Τραμπ προς κυβερνήτες: Είστε αδύναμοι, ανακαταλάβετε τους δρόμους!

Τραμπ προς κυβερνήτες: Είστε αδύναμοι, ανακαταλάβετε τους δρόμους!

Σφοδρή επίθεση εναντίον κυβερνητών ορισμένων πολιτειών των ΗΠΑ εξαπέλυσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κρίσης που ξέσπασε και των ταραχών που συνεχίζονται μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. «Είστε ανόητοι», φέρεται να είπε σε κάποιους από αυτούς, σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο Twitter δημοσιογράφος της Washington Post.

«Είμαι σε επαφή με ορισμένους που λαμβάνουν μέρος στην τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο Τραμπ αυτή την ώρα. Αυτοί και όσοι άλλοι ακούν βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Ο πρόεδρος τους ζητά επιτακτικά να ανακαταλάβουν τους δρόμους, να μην είναι “αδύναμοι” και να κάνουν χρήση βίας, καθώς το έθνος βρίσκεται αντιμέτωπο με κλιμακούμενη ρατσιστική βία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση του Ρόμπερτ Κόστα.

«Οι περισσότεροι από εσάς είστε αδύναμοι!», ήταν τα ακριβή λόγια του Τραμπ, σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ του πρακτορείου Associated Press. Εφόσον δε αυτό επιβεβαιωθεί, τότε είναι προφανές ότι ο ένοικος του Λευκού Οίκου δείχνει αποφασισμένος να απαντήσει δυναμικά και να συντρίψει τους διαδηλωτές, μεταθέτοντας παράλληλα την όποια ευθύνη για τα όσα έχουν συμβεί στους κυβερνήτες και δημάρχους, κυρίως εκείνους που προέρχονται από τους Δημοκρατικούς.

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε γνωστό ότι πρόσφερε τις συμβουλές του σε «νέους ακτιβιστές, προκειμένου αυτή η στιγμή να μετατραπεί σε σημείο καμπής και να φέρει μια πραγματική αλλαγή», καλώντας τους παράλληλα να απέχουν από πράξεις βίας και καταδικάζοντας τη «μικρή μειοψηφία (...) εκείνων που θέτουν τις ζωές αθώων ανθρώπων σε κίνδυνο».