7ος χρόνος, ημέρα 2146η
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Τουρκικοί πυροβολισμοί στον Έβρο κατά περιπόλου της Frontex

Τουρκικοί πυροβολισμοί στον Έβρο κατά περιπόλου της Frontex

Σοβαρό επεισόδιο, με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου εναντίον μικτής περιπόλου της Frontex, στην οποία συμμετείχαν και Γερμανοί αστυνομικοί, φέρεται να σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Το συμβάν αποκαλύφθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Open, το οποίο επικαλείται τον ανταποκριτή του Spiegel στην Αθήνα Γιώργο Χρηστίδη. Μάλιστα, σε ανταπόκριση του σταθμού από το Βερολίνο γίνεται λόγος για περισσότερα ανάλογα επεισόδια τα οποία μάλιστα οδήγησαν τον διοικητή της Frontex να ενημερώσει με σχετική επιστολή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη συγκεκριμένη επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι δυνάμεις της Frontex στον Εβρο είναι σε αυξημένη επιφυλακή και το σύνολο του προσωπικού φορά αλεξίσφαιρα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού, πηγές από την Αθήνα και τη Βαρσοβία (έδρα της Frontex) αναφέρουν ότι έχουν δει αρκετούς από την τουρκική πλευρά να πυροβολούν στον αέρα με τα όπλα τους, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ του σταθμού αναφέρεται ότι υπάρχει επιβεβαίωση της είδησης και από πηγή στην Ευρπωπαϊκή Επιτροπή σημειώνοντας ότι «πράγματι υπήρξαν περιστατικά με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά στον αέρα και ότι η έντονη παρουσία των δυνάμεων της Frontex στον Εβρο φαίνεται πως έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στην τουρκική πλευρά».