7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Το τηλεοπτικό σποτ του ΥΠΕΝ και του ΕΟΑΝ για την προστασία του περιβάλλοντος

Το τηλεοπτικό σποτ του ΥΠΕΝ και του ΕΟΑΝ για την προστασία του περιβάλλοντος
Youtube EOAN - Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης

Ένα ισχυρό μήνυμα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στέλνουν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) με ένα τηλεοπτικό σποτ. 

Σε έναν από τους εμβληματικότερους αρχαίους οικισμούς της χώρας, αυτόν του Ραμνούντα, ο ταλαντούχος πιανίστας Στέλιος Κερασίδης, παροτρύνει τους πολίτες, με τη νέα του σύνθεση «Το Βαλς της Αναγέννησης», να μη χάσουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια νέα περιβαλλοντική συνείδηση για ένα πιο πράσινο και καλύτερο μέλλον που έχουμε ανάγκη σήμερα. 

Η εποχή της πανδημίας μάς έκανε να αναλογιστούμε τους κινδύνους, αλλά και τις ευκαιρίες για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη. Η κλιματική αλλαγή αποτελεί την επόμενη μεγάλη, παγκόσμια πρόκληση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και με αίσθημα ευθύνης για τις σημερινές, αλλά και τις επόμενες γενιές.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη, η προστασία της βιοποικιλότητας, η μείωση των εκπομπών αεριών του θερμοκηπίου, η μεγαλύτερη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η αύξηση της ανακύκλωσης είναι, παγκοσμίως, μερικά από τα σημαντικότερα θέματα που καλούμαστε να διαχειριστούμε άμεσα και συνεκτικά. 

«Υπενθυμίζουμε το χρέος μας και αναλαμβάνουμε το καθήκον που έχουμε απέναντι στις επόμενες γενιές να τους παραδώσουμε έναν πλανήτη καλύτερο, πιο ασφαλή, πιο καθαρό, υιοθετώντας ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, στο οποίο το περιβάλλον θα αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη. Προϋπόθεση για ένα καλύτερο μέλλον είναι η λελογισμένη χρήση των πόρων, η μείωση της χρήσης πλαστικών, η ενσωμάτωση της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας στην καθημερινότητά μας και φυσικά η άμεση ανάληψη στοχευμένων πρωτοβουλιών, συλλογικά και ατομικά, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

«Κάνουμε ρουτίνα μας την καθημερινή  ανακύκλωση  των συσκευασιών  χαρτιού, γυαλιού, πλαστικού, αλουμινίου, των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, των μπαταριών, αξιοποιώντας τα χιλιάδες σημεία και τους ειδικούς κάδους που είναι τοποθετημένοι σε όλη την Ελλάδα. Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης "βγαίνει μπροστά", με δράσεις ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για να κάνουμε την ανακύκλωση στάση ζωής. Κάνουμε δική μας καθημερινότητα την ανακύκλωση και τιμούμε με πράξεις την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ Νίκος Χιωτάκης.