Το ΝΒΑ στοχεύει σε τηλεοπτικό συμβόλαιο 75 δισ. δολαρίων!

Το ΝΒΑ στοχεύει σε τηλεοπτικό συμβόλαιο 75 δισ. δολαρίων!

Το ΝΒΑ ζει την τελευταία πενταετία την «τριπλή» αγωνιστική «επανάστασή» του, με την αλλαγή παιχνιδιού και την επιμονή στο τρίποντο, μαζί με τον πολλαπλασιασμό των πολυσύνθετων παικτών που πετυχαίνουν τριπλ νταμπλ - διψήφιο αριθμό σε τρεις στατιστικές κατηγορίες. Την ίδια «τρισδιάστατη» εξέλιξη επιθυμούν οι παράγοντες της Λίγκας να δουν και στο επόμενο τηλεοπτικό συμβόλαιο, το 2024.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου CNBC, στελέχη του πρωταθλήματος και παράγοντες των ομάδων είναι αισιόδοξοι ότι η νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μπορεί να αποφέρει τριπλάσια κέρδη! Η τρέχουσα συνεργασία με τα δίκτυα Turner Sports και ESPN αποφέρει 2,6 δισεκατομμύρια ετησίως, για το οκταετές συμβόλαιο συνολικής αξίας 24 δισ. που ισχύει από το 2016 ως το 2024. Λίγες μέρες μετά το ιστορικό συμβόλαιο ύψους 110 δισ. του NFL, στο ΝΒΑ είναι αισιόδοξοι και για ένα δικό τους ρεκόρ...

Μπορεί η τηλεθέαση να παρουσίασε πτώση στην περσινή σεζόν, λόγω και της πανδημίας, αλλά ο κομισάριος Ανταμ Σίλβερ και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι το «προϊόν» τους αξίζει ακόμη πολλά. Το δημοσίευμα του CNBC αναφέρει πως η Λίγκα θεωρεί βέβαιη την ανανέωση με Turner Sports και ESPN (δύσκολα το Fox θα επιχειρήσει να διεκδικήσει τα δικαιώματα, όπως προσπάθησε το 2016), και θα ζητήσει ποσό μεταξύ 70 – 75 δισεκατομμυρίων για συμβόλαιο εννέα ετών!

Ενδεχόμενη συμφωνία θα αποφέρει σχεδόν επτά με οκτώ δισ. ετησίως στο ΝΒΑ, ποσό που θα είναι τριπλάσιο από την υπάρχουσα συνεργασία. Ειδικός με γνώση των τηλεοπτικών συμφωνιών επισήμανε στο CNBC ότι με δεδομένη την αυξημένη φετινή τηλεθέαση αλλά και το υπάρχον συμβόλαιο αξίας 1,5 δισ. με την κινεζική Tencent Holdings, για τα δικαιώματα streaming στην ασιατική χώρα, το ΝΒΑ θα ζητήσει μίνιμουμ 70,2 δισ. από το 2024 ως το 2033.