Το διαστημικό όχημα της Space X προσδέθηκε στον Διαστημικό Σταθμό

Το διαστημικό όχημα της Space X προσδέθηκε στον Διαστημικό Σταθμό

Οι δύο αμερικανοί αστροναύτες της Nasa Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χάρτλι, οι πρώτοι που μεταφέρθηκαν στο Διάστημα με πύραυλο ιδιωτικής εταιρείας, εισήλθαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Αφού εκτοξεύθηκε προχθές με πύραυλο της SpaceX, το διαστημόπλοιό τους προσδέθηκε στον ΔΔΣ χωρίς προβλήματα πριν από σχεδόν 3 ώρες. Επειτα από σειρά ελέγχων, η πόρτα άνοιξε και οι δύο παιδικοί φίλοι βρέθηκαν μαζί με τους τρεις αστροναύτες που βρίσκονται ήδη στον Σταθμό, έναν Αμερικανό αστροναύτη, τον Κρις Κάσιντι, και δύο ρώσους κοσμοναύτες.

Η SpaceX μετέφερε ήδη φορτία προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το 2012, αλλά είναι η πρώτη φορά που η NASA εμπιστεύεται στην εταιρεία τους αστροναύτες της.

Στο μεταξύ ο πύραυλος Falcon 9 δεν καταστράφηκε, όπως συνέβαινε τυπικά με τους διαστημικούς πυραύλους, αλλά επέστρεψε στη Γη και προσθαλασσώθηκε με επιτυχία σε πλωτή πλατφόρμα.

Άλλωστε αυτό είναι το επιχειρηματικό σκεπτικό του ιδρυτή της Space X, Έλον Μάσκ: η κατασκευή επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων και διαστημικών σκαφών, γεγονός που θα μειώσει κατακόρυφα το κόστος των τροχιακών αποστολών.