Το βίντεο Τσαβούσογλου για την επίσκεψή του στην Ελλάδα

Το βίντεο Τσαβούσογλου για την επίσκεψή του στην Ελλάδα

Με ένα βίντεο 99 δευτερολέπτων που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάνει τον απολογισμό της επίσκεψής του στην Ελλάδα. 

Ο κ. Τσαβούσογλου εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια ενώ ευχαρίστησε τον ομόλογό του Νίκο Δένδια για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. 

«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με κατανόηση τις σχέσεις μας και επικεντρωθήκαμε στη συνεργασία των δυο χωρών» αναφέρει ενώ σημείωσε ότι υπήρξε συμφωνία αρχών σε 25 σημεία: Από τις μεταφορές και την ενέργεια, τον τουρισμό, το περιβάλλον και το εμπόριο.

Παράλληλα ο τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι αποφασίστηκε αμοιβαία αναγνώριση του πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα έχει θετική επίδραση στον τουρισμό των δύο χωρών. 

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στον 63ο κύκλο των διερευνητικών επαφών που θα γίνουν στην Τουρκία αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν διαφορετικές οπτικές σε αυτά τα θέματα και εκφράζει την ελπίδα να επιλυθούν στα πλαίσια της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου.  Ωστόσο σημειώνει ότι η Τουρκία συμμετέχει σε έναν διάλογο χωρίς προϋποθέσεις.

«Συμφωνήσαμε με τον Νίκο Δένδια ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε από κοινού» αναφέρει το βίντεο στο τέλος του.