7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

To βίντεο της ντροπής τους ίσως τους αφήσει χωρίς ομάδα

To βίντεο της ντροπής τους ίσως τους αφήσει χωρίς ομάδα
AP PHOTO

Οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές Σέρτζι Ενρίκ της Εϊμπαρ και Αντόνιο Λούνα της Τζιρόνα καταδικάστηκαν με ποινή φυλάκισης δύο ετών για τη βιντεοσκόπηση και στην συνέχεια διάδοση ενός βίντεο της ερωτικής συνεύρεσής τους με μια νεαρή γυναίκα το 2016, η οποία όμως αρνήθηκε τόσο την βιντεοσκόπηση αλλά και τη μετάδοσή του. Η γυναίκα τους κατήγγειλε αμέσως μαζί με έναν τρίτο ποδοσφαιριστή τον Εντι Σιλβέστρε, ο οποίος, ωστόσο απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Οι δυο τους δεν θα εκτίσουν την ποινή τους σε φυλακή αφού δεν έχουν προηγούμενες καταδίκες. Επιπλέον αποζημίωσαν το θύμα με 110.000 ευρώ. Ο Ενρίκ, ο Λούνα και ο Σιλβέστρε εκείνη την εποχή ήταν συμπαίκτες στην Εϊμπαρ, παραδέχθηκαν τα γεγονότα και ζήτησαν δημοσίως συγγνώμη. Εκτοτε, ο Ενρίκ έγινε αρχηγός του βάσκικου συλλόγου της Πριμέρα Ντιβισιόν, ενώ ο Λούνα και ο Σιλβέστρε αγωνίζονται τώρα στην Τζιρόνα και την Αλμπαθέτε, συλλόγους της Σεγούντα Ντιβισιόν.

Πλέον, αρχίζει μια άλλη διαδικασία. Αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς ομάδες, την στιγμή που η λίγκα παρακολουθεί αμέτοχη. Η Εϊμπαρ αφαίρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Ενρίκ, ενώ πηγές από το εσωτερικό της ομάδας παραδέχθηκαν πως η καταδίκη του ποδοσφαιριστή τούς κάνει ζημιά. Και η Τζιρόνα βρίσκεται στην ίδια θέση. Οι οπαδοί των ομάδων, πάντως, δεν θέλουν να δουν τους παίκτες να φορούν ξανά τις φανέλες των αγαπημένων συλλόγων τους. Το ίδιο και η κοινή γνώμη στην χώρα.