Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις για την ηλικία των μαθητών που θα φορούν μάσκα
Νίκη Κεραμέως

Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις για την ηλικία των μαθητών που θα φορούν μάσκα

Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται οι διευκρινιστικές οδηγίες του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την ηλικία των μαθητών που θα φορούν μάσκα μετά το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε την Τρίτη η Νίκη Κεραμέως, η οποία παράλληλα υπογράμμισε πως η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων υπό πλήρη σύνθεση ήταν ομόφωνη.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως τόσο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων όσο και η ηγεσία του υπουργείου τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε πως ηλικία για τη μάσκα από τους μαθητές είναι υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, μαζί με όλο το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Εν συνεχεία, η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι η μάσκα «είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και καθηγητές». Επίσης, θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμός, και θα παρέχονται αντισηπτικά από τους Δήμους, μεταξύ άλλων μέτρων, ενώ υπογράμμισε πως σύμφωνα με τους ειδικούς «τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου».

Τέλος, η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε πως το υπουργείο είναι καθ’ όλα έτοιμο και για την τηλεκπαίδευση, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, ενώ σημείωσε πώς θα αναλυθούν σε βάθος τα ενδεχόμενα εμφάνισης κρουσμάτων ή τοπικής έξαρσης. «Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως και για το ενδεχόμενο τεστ στα σχολεία» είπε η κ. Κεραμέως.