Τι έπαθε ξαφνικά ο Πιτίνο και αγοράζει ομάδες...

Τι έπαθε ξαφνικά ο Πιτίνο και αγοράζει ομάδες...

Η φήμη ότι τρεις Αμερικανοί επενδυτές είναι έτοιμοι να αγοράσουν την Πο Ορτέζ ακουγόταν για μέρες στη Γαλλία. Η ιστοσελίδα «Republique des Ryrenees» αποκάλυψε το απόγευμα της Πέμπτης (21/1) ότι «η αγωνία τελείωσε», βγάζοντας στη φόρα τα ονόματά τους. Ανάμεσα σe αυτά και του Ρικ Πιτίνο!

Ο 68χρονος Αμερικανός προπονητής του πανεπιστημίου Αϊόνα και της Εθνικής Ελλάδας είναι κοντά στη συμφωνία με τη διοίκηση της γαλλικής ομάδας, μαζί με τον παλαίμαχο φόργουορντ του ΝΒΑ, Τζαμάλ Μάσμπερν και τον άλλοτε κόουτς και παράγοντα της αμερικανικής λίγκας, Στου Τζακσον.

Ο Μάσμπερν, ο οποίος στο παρελθόν επιχείρησε να αγοράσει τους Σάρλοτ Χόρνετς, υπήρξε παίκτης του Πιτίνο στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι και ο Τζάκσον άλλοτε βοηθός του, αλλά και για χρόνια αντιπρόεδρος επιχειρήσεων του ΝΒΑ. 

Ο Πιτίνο, που έχει δύο προπονητικές θητείες στον Παναθηναϊκό, ρωτήθηκε από τη σελίδα gazzetta.gr γιατί δε θέλησε να ασχοληθεί με πιθανή διοικητική εμπλοκή του στους «πράσινους». Η απάντηση του ήταν ότι «είμαι προπονητής της Εθνικής Ελλάδας και έπρεπε να μείνω ουδέτερος...».

Σε ομιλία του την ίδια ημέρα στο διαδικτυακό συνέδριο «Front Runners in Sports Management 3.0» που διοργάνωσε η εταιρία Active Media, ο Αμερικανός κόουτς, πρόσθεσε πως «προσπαθήσαμε να αγοράσουμε κάποια ελληνική ομάδα, όμως καμία δεν ήταν διαθέσιμη τη δεδομένη στιγμή. Στη Γαλλία βρήκαμε έναν ιστορικό σύλλογο με παράδοση και αρχίσαμε τη διαδικασία. Εγώ θα είμαι ο άνθρωπος που θα δίνει τις μπασκετικές συμβουλές».

Σε ό,τι αφορά στην Εθνική Ελλάδας και το επερχόμενο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά, ο Πιτίνο εμφανίστηκε ενημερωμένος για τις «εκλογές που θα γίνουν στην ομοσπονδία. Έχω πει ότι είναι χαρά μου να βοηθήσω την Εθνική να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «αν όμως η νέα ηγεσία δεν με θέλει, έχω πολλά πράγματα να κάνω και θα είμαι εντάξει με αυτό».

Η περιουσία του Πιτίνο υπολογίζεται σε τουλάχιστον 45 εκατομμύρια δολάρια και έχει παράλληλη οικογενειακή ασχολία την εκτροφή και πώληση αλόγων που μετέχουν σε κούρσες. Ο ίδιος τόνισε ότι αρχικά το γκρουπ επιχειρηματιών αναζήτησε τρόπο επαναφοράς των Σιάτλ Σούπερσονικς στο ΝΒΑ. Ωστόσο, εξήγησε πως προτίμησε μία πρώτη παραγοντική εμπειρία σε ευρωπαϊκή ομάδα. Ιδιοκτήτης της επίσης γαλλικής Βιλερμπάν είναι ο παλαίμαχος σταρ του ΝΒΑ και πρωταθλητής με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, Τόνι Πάρκερ.

AP Photo/Thanassis Stavrakis