Τη Δευτέρα δήλωση του πρωθυπουργού για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Τη Δευτέρα δήλωση του πρωθυπουργού για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Τη Δευτέρα θα κάνει δήλωση - τοποθέτηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, μετά τις παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός δε θα περιμένει την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας ότι «είναι δημοκρατικό μας καθήκον να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών».

Η κυβέρνηση μάλιστα απάντησε θετικά στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτή τη φορά ο κ. Ανδρουλάκης θα παραστεί προσωπικά, «προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία».