Θεσσαλονίκη: Νέα εστία κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας - 22 κρούσματα

Θεσσαλονίκη: Νέα εστία κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας - 22 κρούσματα

Νέα εστία κορονοϊού εντοπίστηκε σε οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 22 κρούσματα. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι  βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 15 από τους 45 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο και 7 από τους 30 εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η διασπορά του ιού φαίνεται να προήλθε από ηλικιωμένη, την οποία μετέφεραν τα παιδιά της σε εξωτερικό γιατρό και στη συνέχεια η ίδια επέστρεψε στον οίκο ευγηρίας.

Σημειώνεται πως ο εν λόγω οίκος ευγηρίας είναι ο δεύτερος που λειτούργησε ως εστία μετάδοσης του κορονοϊού.

Όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ  με δηλώσεις του ο υπεύθυνος του γηροκομείου πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας ανέφερε ότι το επισκεπτήριο του γηροκομείου είχε απαγορευτεί από τον Μάρτιο, ενώ πλέον οι εργαζόμενοι θα διανυκτερεύουν σε έναν ξενώνα δίπλα στο γηροκομείο, για να αποφευχθεί η μεταφορά του ιού.

Για τους προσβληθέντες με τον κορονοϊό σημείωσε ότι οι 15 ηλικιωμένοι, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται γύρω στα 80 έτη, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο«έχουν ήπια συμπτώματα» ενώ τα 7 άτομα του προσωπικού βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.