ΓΔ: 920,03 -7,26 (-0,78 %)

Τζίρος: 68,72 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2054η
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 920,03 -7,26 (-0,78 %)

Τζίρος: 68,72 εκατ. €   RT

Θ. Σκυλακάκης: Στα μέσα Μαρτίου η πρόταση στην Επιτροπή για το Ταμείο Ανάκαμψης

Θ. Σκυλακάκης: Στα μέσα Μαρτίου η πρόταση στην Επιτροπή για το Ταμείο Ανάκαμψης

Σε υψηλούς ρυθμούς δουλεύει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προετοιμάσει και να καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ελληνική πρόταση για τα έργα που θα ενταχθούν στο ταμείο Ανάκαμψης, όπως είπε ο Θ. Σκυλακάκης.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης από τη Βουλή θα πρέπει όποιος στόχος τεθεί να έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα με κινητοποίηση ιδιωτικών πόρων και μεγάλη κοινωνική αποτελεσματικότητα.

«Πρέπει να προετοιμαστεί πολύ προσεκτικά το Ταμείο. Η δουλειά που γίνεται τώρα δεν μπορεί να κοινοποιηθεί γιατί ακόμα συζητάμε για το μείγμα επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων. Κάνουμε αξιολόγηση του κόστους, κάνουμε την εξήγηση γιατί αυτό το ταμείο ανταποκρίνεται με τα έργα αυτά στις προϋποθέσεις για το πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό και μετά τα μέσα Μαρτίου να καταθέσουμε στην επιτροπή για να κρίνει το τελικό σχέδιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκυλακάκης αναγνώρισε ακόμα πως η δουλειά που πρέπει να γίνει στον τομέα της προετοιμασίας είναι δύσκολη και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε μήνες. «Δεν μπορούμε να βγούμε να μιλάμε στο κόσμο για έργα και προγράμματα που δεν θα γίνουν είτε γιατί δεν είναι επιλέξιμα είτε γιατί είναι ανέφικτο από πλευράς απορρόφησης», σημείωσε και εξήγησε πως η χώρα αναγκαστικά θα αναλάβει ρίσκο, καθώς θα προεντάξει τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων πριν διαπιστώνει αν είναι επιλέξιμοι για το Ταμείο.

«Η επιτροπή δε θα μας πει συμφωνώ αν δεν έχει συμφωνήσει. Έχουμε κάνει 50 συναντήσεις με την Επιτροπή, θα αναλάβουμε το ρίσκο! Δεν μπορούμε να έχουμε βεβαιότητα αλλά ισχυρή πιθανολόγηση», κατέληξε.