Τέλος οι λιτανείες μέχρι 31 Αυγούστου - Τα 203 κρούσματα φέρνουν νέα μέτρα

Τέλος οι λιτανείες μέχρι 31 Αυγούστου - Τα 203 κρούσματα φέρνουν νέα μέτρα

Αναστέλλεται και επίσημα η διεξαγωγή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής εκτός των χώρων θρησκευτικής λατρείας ενώ η αύξηση των κρουσμάτων με τα 203 που ανακοινώθηκαν σήμερα φέρνουν πιο κοντά την κυβέρνηση σε νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών, που αφορά στην αναστολή διεξαγωγής θρησκευτικών τελετών, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής εκτός των χωρών θρησκευτικής λατρείας.

Στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν την αναστολή του άρθρου 1 επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

203 νέα κρούσματα

203 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην χώρα να ανέρχεται σε 5.623. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ένας ακόμα ασθενής έχασε τη ζωή του από επιπλοκές της νόσου, ενώ συνολικά 22 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Η γεωγραφική κατανομή των 203 νέων κρουσμάτων:

- εικοσιεννέα (29) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

- τριανταοκτώ (38) κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα δέκα ανέφεραν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ τα τρία είχαν ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού σε περιοχές με θετικά κρούσματα.

- τριανταπέντε (35) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

- πενήντα (50) στην Π.Ε Χαλκιδικής, συνδεόμενα με εργοστάσιο ελαιουργίας.

- δύο (2) στην Π.Ε. Αργολίδας,

- ένα (1) στην Π.Ε. Βοιωτίας,

- ένα (1) στην Π.Ε. Δράμας,

- τρία (3) στην Π.Ε. Δωδεκανήσου,

- δύο (2) στην Π.Ε. Ηρακλείου,

- δύο (2) στην Π.Ε. Καβάλας,

- ένα (1) στην Π.Ε. Καστοριάς,

- επτά (7) στην Π.Ε. Κέρκυρας,

- δύο (2) στην Π.Ε. Κορινθίας,

- τρία (3) στην Π.Ε. Κυκλάδων,

- οκτώ (8) στην Π.Ε. Λάρισας,

- ένα (1) στην Π.Ε. Μαγνησίας,

- ένα (1) στην Π.Ε. Ξάνθης,

- ένα (1) στην Π.Ε. Πέλλας,

- δύο (2) στην Π.Ε. Πιερίας,

- πέντε (5) στην Π.Ε. Ροδόπης,

- τρία (3) στην Π.Ε. Σερρών,

- δύο (2) στην Π.Ε. Τρικάλων

Αναλυτικά, η ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα:

Σήμερα ανακοινώνουμε 203 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5623, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1438 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2705 (48.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 5 (22.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 212 θανάτους συνολικά στη χώρα. 69 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημειώνεται, παράλληλα, πως από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 650998 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 7274(1.12%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).