7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού μετατρέπονται σε Covid Free προορισμό

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού μετατρέπονται σε Covid Free προορισμό

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των δήμων Πόρου, Σπετσών και Κυθήρων, ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες καθολικού εμβολιασμού των κατοίκων των παραπάνω νησιών. Είχε προηγηθεί ο Δήμος Ύδρας, ο οποίος στις 30 Μαρτίου ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας καθολικού εμβολιασμού.

Πιο αναλυτικά, η Ύδρα ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας των καθολικών εμβολιασμών του πληθυσμού στις 30 Μαρτίου και ακολούθησαν σήμερα ο Πόρος, οι Σπέτσες και τα Κύθηρα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για την Αίγινα, το Αγκίστρι και την Σαλαμίνα, αλλά και για την Τροιζηνία και τα Μέθανα, που ενώ ανήκουν στην Π.Ε. Νήσων, δεν αποτελούν νησιωτικό δήμο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Saronicmagazine.gr, το εμβόλιο που θα χορηγηθεί στους κατοίκους των νησιών θα είναι εκείνο της Pfizer, των δύο δόσεων.

Η παραπάνω είδηση έχει ιδιαίτερη σημασία για τους κατοίκους της περιοχής, σε μία κρίσιμη περίοδο για την πορεία της πανδημίας αφενός και αφετέρου, ενόψει του ανοίγματος της αγοράς, των μετακινήσεων και του τουρισμού σε ενάμιση μήνα.

Να σημειωθεί ότι ο συντονισμός των διαδικασιών των εμβολιασμών γίνεται από τους δήμους των νησιών, γεγονός που αν γίνει με τον σωστό τρόπο, θα ενισχύει την αμεσότητα και την ευελιξία των κινήσεων, αλλά και την επικοινωνιακή διαχείριση του εγχειρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Πόρο προχωράει με μεγάλη επιτυχία ήδη ο εμβολιασμός των κατοίκων ηλικίας άνω των 60 μέσα από διαδικασίες που τρέχει ο Δήμος Πόρου.

Αυτό που απομένει πλέον να διαπιστωθεί είναι το μέγεθος της συμμετοχής του κόσμου στην έκκληση των δημοτικών τους αρχών, καθώς ο αριθμός της συμμετοχής, είναι και αυτός θα καθορίσει την ανοσία στον ντόπιο πληθυσμό, που θα θωρακίσει την υγεία των νησιωτών και θα βοηθήσει τα - προσιτά στο λεκανοπέδιο - νησιά του Αργοσαρωνικού, να ξεκινήσουν από θέση ισχύος την φετινή τουριστική περίοδο.