Τα μέτρα που προτείνει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων στον Πρωθυπουργό

Τα μέτρα που προτείνει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων στον Πρωθυπουργό

Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης που δεν πρέπει να ξεπερνά τα τέσσερα, είκοσι το πολύ άτομα σε κοινωνικές εκδηλώσεις, δηλαδή γάμους, βαφτίσια, κηδείες, καθώς επίσης διακοπή λειτουργίας μεγάλων συναυλιακών χώρων. Είναι ανάμεσα στα μέτρα που θα εισηγηθεί η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων η οποία συνεδρίασε απόψε, προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις. Η εισήγηση αφορά το κέντρο της Αθήνας, αλλά πιθανώς και άλλες περιοχές της Αττικής με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, χωρίς ακόμη αυτό να είναι σαφές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του liberal.gr, οι εισηγήσεις αφορούν μεταξύ άλλων ένα μέγιστο αριθμό 20 ατόμων που θα μπορούν να παρίστανται σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμους, βαφτίσια και κηδείες, μέγιστο αριθμό 4 ατόμων στα τραπέζια εστιατορίων, καφετεριών και γενικότερα χώρων εστίασης, αλλά και διακοπή λειτουργίας μεγάλων συναυλιακών χώρων.

Η εισήγηση αναμένεται να παραδοθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις. Το σκεπτικό πίσω από τις εισηγήσεις αυτές είναι ότι όπου εφαρμόστηκαν ανάλογα μέτρα, δηλαδή σε περιοχές με αυξημένο επιδημικό φορτίο, αυτό έδειξε ότι είχαν αυξημένη αποτελεσματικότητα. Χαρακτηριστικό είναι το τι συνέβη με την αύξηση της απόστασης μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους  φέτος στα ελληνικά νησιά, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την συγκράτηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Νωρίτερα,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «παρακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις διεθνώς. Ακούμε και εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να διατηρηθεί η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που σταθερά παρουσιάζει η χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας».

«Η συντριπτική πλειoνότητα εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονιών τους ακολούθησε τις οδηγίες των ειδικών και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Το πιστοποιεί η έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο, και στη γειτονιά μας», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων.