Τα κροκοδείλια αντιναζιστικά δάκρυα

Τα κροκοδείλια αντιναζιστικά δάκρυα

Η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή ήταν από κάθε άποψη ιστορική. Η αστοχία του να συμπεριλάβει μήνυμα μέλους του τάγματος Αζόφ, δεν απομειώνει την ουσία.

Οι συνεχείς και χειροπιαστές αποδείξεις των ρωσικών εγκλημάτων, μαζί με την τεράστια απήχηση του Ζελένσκι στο παγκόσμιο κοινό, έχουν ήδη εξασφαλίσει την ηθική και επικοινωνιακή συντριβή της μαύρης ρωσικής προπαγάνδας. Η εξέλιξη αυτή ανησυχεί τους εγχώριους ακροδεξιούς και ακροαριστερούς εχθρούς της Δημοκρατίας και γι’ αυτό αποφάσισαν να απέχουν από την ιστορική συνεδρίαση του Κοινοβουλίου.

Υπάρχουν όμως και οι υπόλοιποι, κρυφοί ή φανεροί «ευρωθάφτες» που εκμεταλλευόμενοι την επικοινωνιακή αστοχία του Ζελένσκι άρχισαν να χύνουν κροκοδείλια αντιναζιστικά δάκρυα!

Υπάρχουν στην Ουκρανία ακροδεξιοί πολιτικοί σχηματισμοί; Υπάρχουν και συγκέντρωσαν στις τελευταίες εκλογές 2%. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και συμπορεύτηκε σε κρίσιμες ψηφοφορίες με τη φασιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Περιλαμβάνει το τάγμα Αζοφ ναζιστικά στοιχεία; Ναι περιλαμβάνει. Να υπενθυμίσουμε ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο φιλοξενούσε και χρηματοδοτούσε επί χρόνια ναζιστές εκπροσώπους του έθνους! Στην πραγματικότητα με τη φασαρία που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να υπονομεύσει την ουκρανική αντίσταση και να δικαιώσει τον αισχρό ρωσικό ισχυρισμό ότι εισέβαλε στην Ουκρανία για να την αποναζιστικοποιήσει!

Στο δια ταύτα, σταχυολογώ από την ομιλία Ζελένσκι τα εξής: Την αναφορά του ότι ο εγκληματικός πόλεμος του Πούτιν δεν στρέφεται μόνο κατά της Ουκρανίας αλλά είναι πόλεμος εναντίον της Ευρώπης. Την επισήμανσή του για το «κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι». Την αναφορά του στα εγκλήματα πολέμου των Ρώσων: «Θεωρούν ότι θα παραμείνουν ατιμώρητοι» είπε ο Ζελένσκι, «Πρέπει να σταθούν υπόλογοι, η λογοδοσία έχει τεράστια σημασία». Ένα σημαντικό μήνυμα που κερδίζει έδαφος σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Η διεθνής κοινότητα έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να μην αφήσει ατιμώρητα τέτοια φρικτά εγκλήματα που γίνονται «live» μπροστά στα μάτια μας. Αξιέπαινη, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να διερευνήσει την ενδεχόμενη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη.

Η Ουκρανία δέχεται εισβολή και τα παιδιά της σκοτώνονται επειδή οραματίζονται το μέλλον τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την οποία Ευρωπαϊκή Ένωση, εχθρεύονται θανάσιμα όλοι οι ναζιστές απανταχού της γης με πρώτους και καλύτερους τους Ρώσους ναζιστές που δεν αποναζιστικοποιεί ο Πούτιν! Ο ρωσικός στρατός ισοπεδώνει ευρωπαϊκές πόλεις και ξαναζωντανεύει ναζιστικές πρακτικές και οι κρυφοί εχθροί της δυτικής Δημοκρατίας χύνουν κροκοδείλια αντιναζιστικά δάκρυα για να μην πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του μαχόμενου ουκρανικού λαού και κατά της εγκληματικού πολέμου της Ρωσίας.

Τα κενά έδρανα της συνεδρίασης του ελληνικού Κοινοβουλίου είναι η μεγάλη ντροπή για όσους δεν είχαν το σθένος να χειροκροτήσουν τον ηρωικό Πρόεδρο που μάχεται για το έθνος και τον λαό του. Είναι όμως και η τελευταία ελπίδα της Μόσχας.

* Ο Δημήτρης Κούρκουλας διετέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών και Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Μην πυροβολείτε την Ευρώπη».