Τα γύρισε ο Τραμπ : «Δεν αναγνωρίζω τίποτα», λέει σε νέα του ανάρτηση- Νωρίτερα είχε αποδεχθεί την ήττα του

Τα γύρισε ο Τραμπ : «Δεν αναγνωρίζω τίποτα», λέει σε νέα του ανάρτηση- Νωρίτερα είχε αποδεχθεί την ήττα του

Μερικά μόνο λεπτά μετά την πρώτη του ανάρτηση στο Twitter όπου, έστω και έμμεσα, αναγνώριζε την νίκη Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ τα γύρισε. Με νεότερη του ανάρτηση, αναφέρει ότι δεν αναγνωρίζει τίποτα. «O Μπάιντεν είναι ο νικητής (των εκλογών) μόνο στα μάτια των μέσων ενημέρωσης των ψευδών ειδήσεων. Δεν παραδέχομαι τίποτα. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς. Οι εκλογές ήταν ΝΟΘΕΥΜΕΝΕΣ!».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε φανεί για πρώτη φορά να αναγνωρίζει δημοσίως ότι ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, επαναλαμβάνωντας ωστόσο τους ισχυρισμούς του για ευρεία νοθεία.

«Κέρδισε επειδή οι Εκλογές ήταν Πειραγμένες. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δεν επιτράπηκε, η ψηφοφορία ανατέθηκε σε μια Ακροαριστερή ιδιωτική εταιρεία, την Dominion, με κακή φήμη και εξοπλισμό που δεν μπορούσε να πληροί καν τις προϋποθέσεις για το Τέξας (όπου κέρδισα με μεγάλη διαφορά!), τα Ψεύτικα και Σιωπηλά ΜΜΕ & άλλα», έγραψε σήμερα το πρωί στο Twitter ο Τραμπ και η πλατφόρμα μάρκαρε την ανάρτησή του ως αμφισβητούμενη.

Να σημειωθεί ότι ο Μπάιντεν νίκησε τον Τραμπ σε μια σειρά από πολιτείες-κλειδιά τις οποίες ο απερχόμενος πρόεδρος είχε κερδίσει το 2016. Ο Μπάιντεν εξάλλου κέρδισε 5.5 εκατομμύρια ψήφους-ή 3,6%-περισσότερες από τον Τραμπ. Σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research, ο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 306 εκλέκτορες έναντι 232 του Τραμπ.

Το επιτελείο του Τραμπ έχει καταθέσει αγωγές επιχειρώντας να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα σε πολλές πολιτείες, ανεπιτυχώς, και νομικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ανατραπεί με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα.

Η άρνηση του Τραμπ να παραδεχτεί την ήττα του δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Μπάιντεν είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος, αλλά έχει καθυστερήσει την φυσιολογική διαδικασία της κυβέρνησης για την μετάβαση σε μια νέα προεδρία.