Ντ. Τραμπ: «Ο Μπάιντεν κέρδισε γιατί οι εκλογές ήταν νοθευμένες»

Ντ. Τραμπ: «Ο Μπάιντεν κέρδισε γιατί οι εκλογές ήταν νοθευμένες»

Είναι η πρώτη φορά από την νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές, που ο πρόεδρος Τραμπ αναγνωρίζει την ήττα του.  Φυσικά, «επειδή οι εκλογές ήταν νοθευμένες», όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter. Κάτω από αυτήν, το Twitter επισημαίνει πως οι ισχυρισμοί Ντόναλντ Τραμπ για «απάτη στις εκλογές είναι αμφισβητίσιμοι».

«Κέρδισε αυτός καθώς οι εκλογές ήταν στημένες. Δεν επιτρέπονταν παρατηρητές και η διαδικασία έγινε από μια ιδιωτική εταιρεία που πρόσκειται στη ριζοσπαστική αριστερά, με κακή φήμη και τεχνικό εξοπλισμό που δεν μπορούσε καν να πληροί τις προϋποθέσεις για το Τέξας (το οποίο κέρδισα με μεγάλη διαφορά!), όπως επίσης και για τα fake μέσα ενημέρωσης», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

To βράδυ της Παρασκευής από τον Λευκό Οίκο είχε πει επίσης «πιστεύω ότι ο χρόνος θα δείξει ποια κυβέρνηση θα έχουμε όμως - ό,τι κι αν συμβεί στο μέλλον, ποιος ξέρει- μπορώ να σας πω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα επιβάλει καραντίνα».

Οι δηλώσεις Τραμπ έρχονται την ώρα όπου το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει να έχει οριστικοποιηθεί. Βάσει αυτού, ο Τζο Μπάιντεν εξασφαλίζει 306 μεγάλους εκλέκτορες, έναντι 232 του απερχόμενου προέδρου. Στην Τζόρτζια (16 εκλέκτορες) θα γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων, επειδή η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι πολύ μικρή, όμως αυτό δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα: ό,τι κι αν γίνει σε αυτήν την Πολιτεία, ο Μπάιντεν θα έχει ξεπεράσει το όριο των 270 εκλεκτόρων που του χρειάζονται.