Τα δύο σενάρια για τη λειτουργία των σχολείων από 7 Σεπτεμβρίου

Τα δύο σενάρια για τη λειτουργία των σχολείων από 7 Σεπτεμβρίου

Δύο είναι τα σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία, όπως ανέφερε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, ξεκαθαρίζοντας ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία στις 7 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κα Γκίκα ανέφερε το πρώτο σενάριο προβλέπει να διεξάγονται μαθήματα με πολύ αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης και υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους. Το δεύτερο σενάριο παραπέμπει στην κατάσταση που ίσχυε και πριν από λίγους μήνες, δηλαδή στην εκ περιτροπής λειτουργία.

Η τελική απόφαση για τα σχολεία, τόνισε η κα Γκίκα, θα ληφθεί δύο εβδομάδες πριν οι μαθητές μπουν στο σχολείο και με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Όπως είπε, «οι εκπαιδευτικοί ξεκινούν από την 1η Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν ό,τι χρειάζεται ώστε να μπορέσουν να υποδεχθούν τα σχολεία τα παιδιά μας. Είμαστε πιο ενημερωμένοι και πιο προετοιμασμένοι αυτή τη φορά».

«Όσο για το αν θα ανοίξουν τα σχολικά κυλικεία, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Αυτές μας υπέδειξαν να μην ανοίξουν τα κυλικεία. Αυτή τη στιγμή αυτό δεν έχει διευκρινιστεί, όπως και τόσα άλλα πράγματα, γιατί προχωράμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», πρόσθεσε η κ. Γκίκα.