Τα διεθνή ΜΜΕ για τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική

Τα διεθνή ΜΜΕ για τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική, αφήνοντας πίσω της επτά νεκρούς και μεγάλες καταστροφές, σε μια περιοχή που προσελκύει χιλιάδες παραθεριστές, όπως σημειώνουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Το BBC, με τίτλο «Τουρίστες νεκροί από καταιγίδα-τέρας στη βόρεια Ελλάδα», δημοσιεύει ερασιτεχνικό βίντεο στο οποίο φαίνεται κόσμος που έχει βρει καταφύγιο σε μπαρ ξενοδοχείου, ενώ το νερό πέφτει πάνω τους και αντικείμενα εκτοξεύονται στον αέρα.

Βρετανίδα τουρίστρια που μίλησε στο BBC ανέφερε πως η κακοκαιρία «ήρθε από το πουθενά». Ενώ η ίδια με την οικογένειά της βρισκόταν σε beach party, «έσβησαν τα φώτα κι ακολούθησε χάος. Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος ουρλιάζοντας προσπαθώντας να φύγει απ' την παραλία», ανέφερε.

«Καταιγίδες στην Ελλάδα: Έξι νεκροί (σ.σ.: τα δημοσιεύματα είναι πριν γνωστοποιηθεί ότι βρέθηκε και έβδομος νεκρός), ανάμεσά τους και 2χρονο αγόρι μετά το χτύπημα θύελλας σε τουριστική περιοχή», γράφει η Mirror.

Η Daily Mail κάνει λόγο για ασυνήθιστα ακραίο καιρικό φαινόμενο στην Ελλάδα. «Οι ανεμοστρόβιλοι και η έντονη χαλαζόπτωση οδήγησαν στον θάνατο έξι τουριστών, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών στη βόρεια Ελλάδα, αργά το βράδυ της Τετάρτης. Δέντρα ξεριζώθηκαν, φορτηγά αναποδογύρισαν και μοτοσικλέτες διασκορπίστηκαν στους δρόμους από τους δυνατούς ανέμους», αναφέρει η εφημερίδα.

«Ανεμοστρόβιλοι και χαλάζι προκάλεσαν το θάνατο δύο Ρώσων, δύο Τσέχων και μιας Ρουμάνας με το παιδί της», γράφει η ιταλική Repubblica.

reppublica

Με τίτλο «Η καταιγίδα στην Ελλάδα: Εντυπωσιακές εικόνες», η ιστοσελίδα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, δημοσίευσε θέμα για τις καταστροφές και τους νεκρούς που άφησε η θεομηνία στη Χαλκιδική. Στο θέμα της, η ηλεκτρονική έκδοση της ιταλικής εφημερίδας αναφέρει: «Μια βίαιη καταιγίδα με ισχυρές ριπές ανέμου και χαλάζι έπληξε τη χερσόνησο της Χαλκιδικής στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Το γαλλικό L' Obs γράφει: «Οι διακοπές στην Ελλάδα έγιναν εφιάλτης: Έξι τουρίστες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν».

«Πάνω από 500 κλήσεις για επέμβαση δέχθηκε η Πυροσβεστική», γράφει η FAZ σημειώνοντας ότι στη Χαλκιδική κάνουν αυτή την περίοδο τις διακοπές τους δεκάδες χιλιάδες τουρίστες.