Τ. Θεοδωρικάκος: Έκτακτη επιχορήγηση στους πληγέντες δήμους

Τ. Θεοδωρικάκος: Έκτακτη επιχορήγηση στους πληγέντες δήμους

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων από τη θεομηνία που έπληξε την Χαλκιδική χθες βράδυ, με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο να ανακοινώνει πως θα προχωρήσει η διαδικασία για αποζημίωση όσων υπέστησαν ζημιές.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως θα γίνει καταγραφή των ζημιών και θα εκταμιευθούν εκτάκτως κονδύλια για τους δήμους Ν. Προποντίδας, Κασσανδρείας και Σιθωνίας στη Χαλκιδική, προκειμένου να δρομολογήσουν την αποκατάσταση των ζημιών.

Συγκεκριμένα, οι δήμοι Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας Χαλκιδικής θα επιχορηγηθούν εκτάκτως για την κάλυψη εξόδων αποκατάστασης των δημοτικών υποδομών ως εξής:

Δήμος Νέας Προποντίδας: 200.000 ευρώ
Δήμος Κασσάνδρας: 200.000 ευρώ
Δήμος Σιθωνίας: 100.000 ευρώ

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμη πως «έχει ήδη παρέμβει με εντολή πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας το τμήμα των ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου ο στρατός να παρέχει γεννήτριες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στους τρεις δήμους που έχουν πληγεί».

Εξάλλου, ο κ. Θεοδωρικάκος με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το πρωί βρίσκεται στο Δημαρχείο Νέων Μουδανιών, μετέχοντας στο κυβερνητικό κλιμάκιο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.