Συναγερμός σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία - Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό

Συναγερμός σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία - Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στη Σεούλ και σε γειτονικές περιοχές έως τις 17 Ιανουαρίου, την ώρα που η Ιαπωνία εξετάζει την επιβολή γενικού απαγορευτικού με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων.

Αξιωματούχος της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται πλέον η συγκεντρώσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, τονίζοντας ότι τα μέτρα κρίνονται απαραίτητα για τη μείωση της παρατεταμένης αύξησης λοιμώξεων που έχει οδηγήσει σε αύξηση θανάτων που συνδέονται με την Covid-19.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε 824 νέες περιπτώσεις μόλυνσης του νέου κορονοϊού από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, από 1.029 την προηγούμενη ημέρα.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματούχοι του Τόκιο στην Ιαπωνία και τριών επαρχιών που γειτνιάζουν με την πρωτεύουσα το Σάββατο κάλεσαν την κεντρική κυβέρνηση να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την νέα αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού.

Οι κυβερνήτες των επαρχιών Σαϊτάμα, Σίμπα, Καναγκάβα, όπως και η επικεφαλής του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομίας Γιασούτοσι Νισιμούρα σήμερα απόγευμα (τοπική ώρα) για να υποβάλουν το σχετικό αίτημα.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα έχει αντισταθεί σε εκκλήσεις για την επανεπιβολή του εν λόγω έκτακτου μέτρου, το οποίο η κυβέρνηση υιοθέτησε τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια του προηγούμενου κύματος της πανδημίας.

Οι ημερήσιες μολύνσεις της Covid-19 στο Τόκιο κατέγραψαν επίπεδα ρεκόρ με 1.337 κρούσματα στις 31 Δεκεμβρίου.

AP Photo/Kiichiro Sato