Σύγκρουση σκάφους του ΛΣ με λέμβο - Νεκρό 3χρονο αγόρι

Σύγκρουση σκάφους του ΛΣ με λέμβο - Νεκρό 3χρονο αγόρι

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένα τρίχρονο παιδί, το οποίο αγνοούνταν, από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω, μετά τη σύγκρουση περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος με λέμβο που μετέφερε μετανάστες. Ακόμη ένας άνδρας αγνοείται, ενώ τραυματίστηκαν έξι μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο του νησιού.

Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο πραγματοποιούσε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω, συγκρούστηκε τα ξημερώματα με λέμβο που μετέφερε 34 μετανάστες και πρόσφυγες, και δεν έφερε φώτα ναυσιπλοΐας, η οποία αναποδογύρισε με αποτέλεσμα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να βρεθούν στη θάλασσα.

Οι έρευνες στο σημείο του συμβάντος συνεχίζονται από τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex. Επίσης, στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Τη λύπη του για το τραγικό συμβάν εξέφρασε ο Γ. Πλακιωτάκης

Τη βαθιά του λύπη για το συμβάν που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Με εντολή του υπουργού στην Κω βρίσκεται ήδη ο περιφερειάρχης Δωδεκανήσων αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Αργυράκης, ενώ σπεύδει και ο κλαδάρχης του Κλάδου Επιχειρήσεων του Λιμενικού αρχιπλοίαρχος Γιώργος Καραγεώργος.

Επίσης άμεσα ενημερώθηκαν για το συμβάν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές της Κω, καθώς και οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, που ελέγχονται, η λέμβος που μετέφερε τους αλλοδαπούς δεν διέθετε καμιά απολύτως σήμανση, ενώ οι επιβαίνοντες σε αυτήν δεν φορούσαν σωσίβια.

Επίσης διευκρινίστηκε ότι και τα δύο σκάφη βρίσκονταν σε κίνηση όταν συγκρούστηκαν.

 

Φωτογραφία αρχείου