Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πλατείες και πορείες σε όλη την Ελλάδα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πλατείες και πορείες σε όλη την Ελλάδα

Τοπικοί φορείς και συλλογικότητες συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στην αστυνομική βία σε πλατείες και γειτονιές όλης της χώρας. Ενδεικτική η εικόνα με πλήθος κόσμου να έχει συγκεντρωθεί σε πλατείες στην Ηλιούπολη, στην Αγία Παρασκευή, τα Εξάρχεια, σε Πανόρμου και Νέα Ιωνία ενώ συγκεντρώσεις έγιναν και στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί παγκαλλιτεχνική πορεία στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του διημέρου δράσεων #artattack για τις 13 και 14 Μαρτίου διεκδικώντας «μια ελεύθερη τέχνη και μια ελεύθερη κοινωνία».

Ανάλογη εικόνα και στη Θεσσαλονίκη με την πραγματοποίηση τριών συνολικά συγκεντρώσεων. Στην πρώτη, συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο στις 12 το μεσημέρι και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν φοιτητές, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και κινήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενάντια στην αστυνομική βία και το νέο νόμο για τις ανώτατες σχολές.

Ακολούθησε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου από συλλόγους και πρωτοβουλίες μουσικών, καλλιτεχνών και φοιτητών μουσικών σπουδών, ζητώντας τη συνέχιση της στήριξης της πολιτείας στον κλάδο και στους ανέργους, ασφαλές άνοιγμα των μουσικών, θεατρικών σκηνών, καταστημάτων και σχολών.

Τέλος, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στο δήμο Νεάπολης - Συκεών, από τη δημοτική παράταξη «Η πόλη αλλιώς», με συγκέντρωση στο «Ρολόι» στην πλατεία της Νεάπολης και πορεία ως το δημαρχείο και στους κεντρικούς δρόμους του δήμου, με αιτήματα κατά της αστυνομικής βίας και του νόμου για τα πανεπιστήμια.