Πορεία καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας

Παγκαλλιτεχνική πορεία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας.

Διήμερο δράσεων #artattack είναι η σημερινή και η αυριανή μέρα, 13 και 14 Μαρτίου, με τα σωματεία του Πολιτισμού να καλούν σε Παγκαλλιτεχνική πορεία στα Προπύλαια διεκδικώντας «μια ελεύθερη τέχνη και μια ελεύθερη κοινωνία».

Μεταξύ άλλων διεκδικούν:

«Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να δοθούν αναδρομικά τα επιδόματα, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στον πολιτισμό, μέτρα προστασίας σε τηλεοπτικά γυρίσματα και πρόβες, δωρεάν συχνά μαζικά τεστ για όλους και όλες, δεν θα δεχτούνε καμία συγκάλυψη σε παιδοβιαστές από την Μενδώνη και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να σώσουν την τέχνη από την λογοκρισία - άμεση αθώωση του Πάμπλο Χασέλ, οργανωνόμαστε και δυναμώνουμε τα σωματεία μας! Στοχεύουμε σε ένα μεγάλο κλαδικό σωματείο Τεχνών & Θεαμάτων».

Οι διαδηλωτές ξεκινώντας από τα Προπύλαια, πραγματοποιούν πορεία κατευθυνόμενοι προς το Σύνταγμα. Κλειστή είναι αυτή τη στιγμή η οδός Πανεπιστημίου.

Σε σχετικό τους κάλεσμα, αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Αν δεν ανταπαντούσαμε όταν βλέπαμε εξόφθαλμα την καταστολή, τώρα θα ήμασταν φοβισμένα και κλεισμένα σπίτια μας. Τα σωματεία του Πολιτισμού όλο και μαζικοποιούνται τον τελευταίο χρόνο. Οι εργαζόμενοι/ες καταλαβαίνουμε το συμφέρον μας, σε αυτά βρίσκουμε ένα μέρος να μιλήσουμε για όλες τις κακοποιητικές συμπεριφορές που βιώνουμε, να μοιραστούμε τα προβλήματά μας, και να μαζί να παλέψουμε για λύσεις. Μας είπανε τεμπέληδες, ότι δουλεύουμε μαύρα από επιλογή, και ρίχνουν το φταίξιμο για την εξάπλωση του ιού στις ίδιες μας τις συγκεντρώσεις τώρα. Έχουν την απαίτηση το κράτος και το κεφάλαιο να απαντύσσονται κανονικά, αλλά εμείς να μένουμε σπίτι και να παρακολουθούμε από την τηλεόραση τον κόσμο να καταστρέφεται;».