Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 40χρονος της δολοφονίας στη Νέα Ερυθραία

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 40χρονος της δολοφονίας στη Νέα Ερυθραία

Την πόρτα του εισαγγελέα θα περάσει ο 40χρονος που σκότωσε το πρωί του Σαββάτου, υπάλληλο στη Νέα Ερυθραία και τραυμάτισε άλλον έναν, όταν βγήκε από το σπίτι του και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης πυροβόλησε πέντε φορές, δύο τεχνικούς που έκαναν εργασίες φυσικού αερίου και διέμεναν στη γειτονιά.

Γείτονες αναφέρουν ότι και το προηγούμενο βράδυ πυροβολούσε από μπαλκόνι του σπιτιού του – όπου βρεθήκαν όπλα και σπαθιά.

Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 10 το πρωί του Σαββάτου, πήρε όπλο, κατέβηκε από το σπίτι του, περπάτησε περίπου 50 μέτρα και έφτασε στο σημείο που δύο άντρες εκτελούσαν εργασίες για εγκατάσταση φυσικού αερίου. Πυροβόλησε από κοντινή απόσταση τουλάχιστον πέντε φορές, σκοτώνοντας τον 43χρονο υπάλληλο και τραυματίζοντας τον μηχανολόγο.

Κατόπιν ο δράστης επέστρεψε σπίτι του και ανέβηκε στην ταράτσα όπου τον συνέλαβαν οι άντρες της Άμεσης Δράσης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, 40χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς νωρίτερα πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άτομα και συγκεκριμένα 43χρονο ημεδαπό γείτονά του και έτερο 43χρονο ημεδαπό, που εκτελούσαν τεχνικές εργασίες σε παρακείμενη οικία.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και στο πλαίσιο αναζητήσεων εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ παράλληλα στην πυλωτή της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε περίστροφο.

Οι τραυματισθέντες διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία, όπου ο ένας εξ’ αυτών κατέληξε, ενώ ο έτερος νοσηλεύεται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.»