Πυροβολισμοί στη Νέα Ερυθραία: Νεκρός ο ένας από τους δύο τραυματίες

Πυροβολισμοί στη Νέα Ερυθραία: Νεκρός ο ένας από τους δύο τραυματίες

Κατέληξε, ο ένας από τους άνδρες που τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς που δέχτηκε στη λεωφόρο Τατοϊου, στη Νέα Ερυθραία, από 40χρονο άνδρα. Τα δύο θύματα εκτελούσαν τεχνικές εργασίες - εγκατάσταση σωληνώσεων φυσικού αερίου στη λεωφόρο Τατοΐου - όταν ο δράστης τους πλησίασε και πυροβόλησε.

Ο άνδρας που κατέληξε φέρεται να είχε δεχτεί σφαίρες στον θώρακα, την κοιλιακή χώρα και τον γοφό. Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ ωστόσο λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή. 

Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης έμενε σε πολυκατοικία στην οδό Σκουφά, είναι περίπου 40 ετών και έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στο παρελθόν. Πήρε όπλο, κατέβηκε από το σπίτι του, περπάτησε περίπου 50 μέτρα και έφτασε στο σημείο που ήταν οι άντρες, όπου εντελώς απρόκλητα άρχισε να πυροβολεί. Πυροβόλησε συνολικά 5 φορές και φέρεται να φώναζε ακατάληπτες φράσεις.

Ο 40χρονος επέστρεψε στο σπίτι του, όπου εντοπίστηκε στην πυλωτή της πολυκατοικίας του από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Στην προσπάθειά του να διαφύγει ανέβηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας, ωστόσο τον καταδίωξαν και τελικά παραδόθηκε στις αρχές.

Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του φέρεται να εντοπίστηκαν όπλα και σπαθιά. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: 

«Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, 40χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς νωρίτερα πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άτομα και συγκεκριμένα 43χρονο ημεδαπό γείτονά του και έτερο 43χρονο ημεδαπό, που εκτελούσαν τεχνικές εργασίες σε παρακείμενη οικία.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και στο πλαίσιο αναζητήσεων εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ παράλληλα στην πυλωτή της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε περίστροφο.

Οι τραυματισθέντες διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία, όπου ο ένας εξ’ αυτών κατέληξε, ενώ ο έτερος νοσηλεύεται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής».