7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Στον εισαγγελέα ο ιερέας που επιτέθηκε σε επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη

Στον εισαγγελέα ο ιερέας που επιτέθηκε σε επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε χθες με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη εναντίον μητροπολιτών. Προσερχόμενος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την πράξη του αλλά δεν απάντησε τίποτα μένοντας αμίλητος, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Νωρίτερα ο ιερέας βρέθηκε για ψυχιατρικές εξετάσεις στο Δρομοκαΐτειο. Ο ίδιος ζήτησε να μεταφερθεί σε μονάδα ψυχικής υγείας, καθώς επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα. 

Εξιτήρια έλαβαν οι επτά Μητροπολίτες

Όπως έγινε γνωστό, εξιτήρια έλαβαν οι επτά Μητροπολίτες, από τα Νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και ΚΑΤ, όπου είχαν μεταφερθεί μετά τον τραυματισμό τους. Για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του ΚΑΤ παρέμεινε ο Αρχιμανδρίτης-Γραμματέας Συνοδικού, ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας.

Ειδικότερα,  οι Μητροπολίτες Γουμενίσσης, Κηφισίας, Δρυινουπόλεως-Κονίτσης και Κασσανδρείας, που διακομίστηκαν χθες με ΕΚΑΒ από το Λαϊκό Νοσοκομείο στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν την δέουσα αγωγή, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου. Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή. Θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση του Μητροπολίτη Κηφισίας το Σάββατο 26 Ιουνίου.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΚΑΤ διακομίστηκαν χθες οι Μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Άρτης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου, έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο.