Στο τραπέζι του Συμβουλίου Άμυνας ο επιχειρησιακός σχεδιασμός

Στο τραπέζι του Συμβουλίου Άμυνας ο επιχειρησιακός σχεδιασμός

Τρεις ώρες διήρκησε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η σύγκληση του Συμβουλίου 'Αμυνας πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και ο συνολικός επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία, καθώς και ο γ.γ. Αντώνιος Οικονόμου.

Νωρίτερα, σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια είχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, με αφορμή τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα.Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να ζητήσει ο υπουργός Εξωτερικών την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τουρκική παραβατικότητα, μετά την είσοδο του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

O Κυρ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μαξίμου και με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνο Φλώρο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, εντός της οποίας κινείται το τουρκικό σκάφος Oruc Reis.

Ο Πρωθυπουργός  ήδη ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του.