7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Στις 16 Μαρτίου ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας

Στις 16 Μαρτίου ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας

«Ο 62ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου 2021», ενημερώνει με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Την είδηση ότι οι διερευνητικές επαφές θα συνεχιστούν στην πρωτεύουσα της Ελλάδας την ερχόμενη Τρίτη, είχαν μεταδώσει νωρίτερα σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα Τούρκους αξιωματούχους. Τόσο η Hurriyet, όσο και το CNN Turk μετέδιδαν ότι η Τουρκία απάντησε θετικά στην πρόσκληση της Αθήνας.

Διπλωματικές πηγές τονίζουν με σαφήνεια πως για την Ελλάδα, οι επαφές ήταν και παραμένουν διερευνητικές. Στις 17 Μαρτίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών, πρέσβη Σεντάτ Ονάλ.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν θεσμοθετηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις, στις οποίες συμμετέχουν αντιπροσωπείες των δύο χωρών, με επικεφαλής, από την Ελλάδα, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών και από την Τουρκία, τον υφυπουργό Εξωτερικών.

O προηγούμενος 61ος γύρος έγινε στην Τουρκία στις 25 Ιανουαρίου.