Στις 12 οι ανακοινώσεις για τα δημοτικά σχολεία από τη Ν. Κεραμέως, παρουσία των Β. Κικίλια και Τ. Θεοδωρικάκου

Στις 12 οι ανακοινώσεις για τα δημοτικά σχολεία από τη Ν. Κεραμέως, παρουσία των Β. Κικίλια και Τ. Θεοδωρικάκου

Το κλείσιμο των σχολείων εισηγήθηκε τελικά η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις, καθώς χθες η συνεδρίαση της επιτροπής δεν είχε ολοκληρωθεί και η κυβέρνηση ανέμενε την εισήγηση της προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις για τα Δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακιύς σταθμούς θα γίνουν στο υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή και του Βασίλη Κικίλια, αλλά και του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου. 

Υπενθυμίζεται ότι αρμόδιες πηγές είχαν δηλώσει στο liberal.gr, από τη Πέμπτη, ότι το επόμενο στάδιο του σχεδίου για τα σχολεία είναι έτοιμο. 

Για το εν λόγω ζήτημα μίλησε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος νωρίτερα στον ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε, 15 μέλη της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και των Επιδημιολόγων εισηγήθηκαν το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και 8 πρότειναν να περιοριστούν μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση λαμβάνει πάντα υπόψιν της τις εισηγήσεις των επιστημόνων. 

Πώς θα γίνουν τα μαθήματα

Στην περίπτωση που ανακοινωθεί όπως όλα δείχνουν η καθολική αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων τα μαθήματα θα κινηθούν σε δύο επίπεδα:

α) Εκπαιδευτική τηλεόραση: Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων.

β) Τηλεκπαίδευση μέσα από ένα αναβαθμισμένο δίκτυο.