Στην Βουλή οι δικογραφίες για τηλεοπτικές άδειες και Folli Follie

Στην Βουλή οι δικογραφίες για τηλεοπτικές άδειες και Folli Follie

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης οι δικογραφίες για τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά σχετικά με το παρασκήνιο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το έτος 2016, καθώς και για την εταιρεία Folli Follie με αναφορές σε δύο πρώην υπουργούς, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξανδρο Χαρίτση.

Η πρώτη αφορά στις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα κατά του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016. Ο εισαγγελέας διαβίβασε τη δικογραφία προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις κατά του κ. Παππά την περίοδο που είχε την ιδιότητα του υπουργού.

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών ερεύνησε τις επίσημες καταγγελίες του εργολάβου ότι ενεπλάκη στον διαγωνισμό του 2016 μέσω εταιρίας στο όνομα του γιου του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα και «εικονικής συμφωνίας με την CCC» για να δικαιολογηθεί η καταβολή ποσού 3 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της εγγυητικής επιστολής για συμμετοχής στη διαδικασία.

Οι δύο άλλες δικογραφίες είναι κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, σχετικά με την υπόθεση της εταιρίας Folli Follie.

Ι. Μπούγας: Η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης θα λάβει τις αποφάσεις της, στο πλαίσιο του συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής

«H Νέα Δημοκρατία αξιολογεί το μέχρι τώρα αποδεικτικό υλικό και θα λάβει τις αποφάσεις της όταν έχει προβεί σε πλήρη και υπεύθυνη αξιολόγηση», ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Ιωάννης Μπούγας, σε δήλωσή του, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της διαβίβασης των δικογραφιών για την υπόθεση Folli Follie και τη διαγωνιστική διαδικασία τηλεοπτικών αδειών του 2016.

«Είχα μια πρώτη ενημέρωση από τους κ.κ. Πλεύρη και Μαρκόπουλο, από τους οποίους ζήτησα να δουν τις δικογραφίες. Από την αξιολόγηση των μέχρι τώρα στοιχείων, πρέπει να ενημερώσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης θα λάβει τις αποφάσεις της, στο πλαίσιο του συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, συνεχίζοντας την αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού», είπε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Ι. Μπούγας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, πόσο πιθανή πρέπει να θεωρείται η υποβολή πρότασης συγκρότησης εξεταστικής ή ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ είπε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεχίζει να αξιολογεί το μέχρι τώρα αποδεικτικό υλικό και θα λάβει τις αποφάσεις της όταν έχει προβεί σε πλήρη και υπεύθυνη αξιολόγηση.