Στέλεχος του ΥΠΠΟ καταγγέλλει σπίλωσή του

Στέλεχος του ΥΠΠΟ καταγγέλλει σπίλωσή του

Δεν είχε προλάβει καν να παραλάβει την απόφαση με την οποία η υπουργός Πολιτισμού τον όριζε Προϊστάμενο της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, και «κρεμάστηκε στα μανταλάκια». Ιστοσελίδα έγραψε για τον αρχαιολόγο Κωνσταντίνο Κίσσα: «Με μια απίστευτης αλαζονείας και απύθμενου πολιτικού θράσους απόφασή της, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη διόρισε στην θέση του προϊσταμένου διεύθυνσης της νεοσύστατης Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ένα πρόσωπο που κατηγορείται για πέντε κακουργηματικές πράξεις.» Τι  έκανε; Υπήρξε μέλος του ΔΣ στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ. Δεκαεπτά από τα μέλη αυτά, παραπέμφθηκαν ύστερα από προκαταρκτική εξέταση, μόνο και μόνο επειδή μετείχαν στο ΔΣ ενώ η κύρια ανάκριση δεν έχει ολοκληρωθεί, πολλούς μήνες μετά. Αυτή όμως θα δείξει τον επιμερισμό ευθύνης.

Σε δήλωσή του ο Κ. Κίσσας, σημειώνει πως ο συγγραφέας του εν λόγω κειμένου «προσπάθησε να σπιλώσει την προσωπικότητά μου, με απώτερο βέβαια σκοπό να πλήξει την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, χρησιμοποιώντας μια δίωξη σε προανακριτικό στάδιο για τη συμμετοχή μου στο Δ.Σ. του ΤΑ.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. χωρίς ακόμη να έχει προσδιορισθεί ο βαθμός συμμετοχής μου που σύντομα θα αποδειχθεί ότι ήταν ανύπαρκτος.

Αφορμή για την προσπάθεια σπίλωσής μου αποτέλεσε, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, αφενός η επιλογή μου ως τακτικού μέλους στη νέα σύνθεση του ΚΑΣ, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη της τριετούς θητείας των μελών του - όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος - και όχι αιφνίδια όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο άγνωστος κοντυλοφόρος και αφετέρου ο ορισμός μου ως Προϊστάμενου Διεύθυνσης στη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι στο δημοσίευμα παρουσιάζεται απόσπασμα της απόφασης ορισμού μου, απόφαση η οποία δεν μου έχει ακόμη κοινοποιηθεί! Πιθανότατα η προσπάθεια αυτή να σχετίζεται με γραπτό μήνυμα γνωστής συνδικαλίστριας του ΣΕΑ, που μου απέστειλε το απόγευμα της 29.5.2020 και με ύφος διερευνητικό-απειλητικό ρωτούσε εάν με ενημέρωσε (…προφανώς η Υπουργός) για την τοποθέτησή μου αυτή. Στην απάντησή μου «ποια τοποθέτηση;» με ενημέρωσε ότι ορίσθηκα Διευθυντής στη ΜΕΕ του ΥΠ.ΠΟ.Α. 

Από τα ανωτέρω τίθεται το εύλογο ερώτημα: πώς γνώριζε η γνωστή συνδικαλίστρια την Υπουργική αυτή Απόφαση, απόσπασμα της οποίας αναρτήθηκε αργότερα στην ιστοσελίδα όταν ακόμη και ο αναφερόμενος υπάλληλος, δηλαδή εγώ, δεν γνώριζα για την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης; Η εν λόγω κυρία θα κληθεί σύντομα από τις αρμόδιες Αρχές να απαντήσει στο ανωτέρω ερώτημα και όχι μόνο.»

Ο αρχαιολόγος αναφέρει πως οι  επιθέσεις και λάσπες που εκτοξεύονται  δεν τον αγγίζουν. Επειδή όμως το ανωτέρω δημοσίευμα συνιστά προσβολή του τεκμηρίου αθωότητάς του, έχει  ήδη δώσει εντολή στους νομικούς του συμβούλους να καταθέσουν άμεσα μήνυση και αγωγή.

«Δηλώνω  ότι θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από οποιαδήποτε θέση με επιλέξουν οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί μου προϊστάμενοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α., οι οποίοι με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Οι τίτλοι και το έργο μου αποτελούν παρακαταθήκη για μια επιτυχή σταδιοδρομία και στη νέα μου θέση.» καταλήγει και παραθέτει τους τίτλους του:

Μόνιμος υπάλληλος με Α΄ βαθμό, του κλάδου ΠΕ Αρχαιολόγων, ειδικότητας Προϊστορικών - Κλασσικών  του ΥΠΠΟΑ,

Επίκουρος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στα Πανεπιστήμια Graz της Αυστρίας και Trier της Γερμανίας, 

Πρώην Προϊστάμενος Τμήματος (Τομέα) Διασπάρτων Μελών Ακροπόλεως της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (2000-2007), 

Πρώην Προϊστάμενος της ΛΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, μετέπειτα Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας (2007-2016), 

Πρώην αναπληρωτής Προϊστάμενος της Α’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (2014).