Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία να σταματήσει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία να σταματήσει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Τη βαθιά ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για τις συνεχιζόμενες έρευνες της Τουρκίας για φυσικούς πόρους στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, καλώντας την Άγκυρα να μην προχωρήσει στις γεωτρήσεις που σχεδιάζει στα κυπριακά ύδατα το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ, κληθείς να απαντήσει σε ερώτημα της ιστοσελίδας Hellas Journal, για την τουρκική παραβατικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε την ανησυχία της Ουάσιγκτον για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας προκλητικές τις ενέργειες της Τουρκίας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν βαθιά για τις συνεχιζόμενες έρευνες της Τουρκίας για φυσικούς πόρους στα ύδατα της Κύπρου«, σημείωσε. «Όπως έχουμε πει προηγουμένως, αυτές οι προκλητικές ενέργειες αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή και καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Παράλληλα, με αφορμή τη νέα Navtex που εξέδωσε η Άγκυρα, η οποία ισχύει από τις 18 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, κάλεσε την Τουρκία να μην προχωρήσει στις γεωτρήσεις που σχεδιάζει στην κυπριακή ΑΟΖ