Στα 95 τα νέα κρούσματα, συνολικά 1.061 - 32 νεκροί

Στα 95 τα νέα κρούσματα, συνολικά 1.061 - 32 νεκροί

Ακόμα 95 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή ενημέρωση, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στα 1.061, ενώ τα θύματα έφτασαν στα 32. 

Από τους θανάτους οι 25 αφορούν άνδρες και οι 7 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 73 έτη, οι περισσότεροι με υποκείμενο νόσημα.

Την ίδια ώρα, σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών νοσηλεύονται 69 ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ πέντε ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν γίνει πάνω από 14.300 τεστ για κορονοϊό. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, από όσους νοσηλεύονται το μέσο διάστημα παραμονής στο νοσοκομείο είναι οι 10 ημέρες. 

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι σημαντικές, γι' αυτό παραμένουμε σε επιφυλακή. «Είμαστε στο καλό σενάριο και το κακό σενάριο δεν φαίνεται προς το παρόν», τόνισε. Η διασπορά φυσικά και υπάρχει στην κοινότητα, ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε μιλώντας για το φαινόμενο της Ιταλίας, ότι «όταν αψηφούμε τον εχθρό, αυτός θα μπει στο σπίτι μας. Όσο ο ιός είναι εδώ, υπάρχει απειλή. Αν λίγο χαλαρώσεις, θα σου ξανά επιτεθεί με μανία».

Παράλληλα, αναφερόμενος σε διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα, τόνισε ότι «ο μέσος χρόνος από την έναρξη των συμπτωμάτων για να παρουσιάσει κάποιος σοβαρά συμπτώματα, όπως η δυσκολία στην αναπνοή, είναι οι 5 μέρες τουλάχιστον, ενώ μέχρι τη νοσηλεία όταν αυτή είναι απαραίτητη είναι οι 7 ημέρες».

Όσον αφορά τον θάνατο κάποιου που νοσεί από κορονοϊό, φαίνεται ότι αυτός επέρχεται 14 με 20 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων. Επίσης, γι' αυτούς που μπαίνουν στο νοσοκομείο, η μέση διάρκεια παραμονής είναι οι 10 ημέρες σύμφωνα με τα ίδια διεθνή δεδομένα, αλλά και την παρατήρηση στη χώρα μας, όπως εξήγησε.