Στ. Πέτσας για Σύνοδο: «Δεν είναι η βέλτιστη τακτική να κλωτσάει η Ευρώπη το τενεκεδάκι παρακάτω»

Στ. Πέτσας για Σύνοδο: «Δεν είναι η βέλτιστη τακτική να κλωτσάει η Ευρώπη το τενεκεδάκι παρακάτω»

«Ξεπεράστηκε ο σκόπελος για το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να έχουμε στο οπλοστάσιό μας τα 32 δισ. για να μεταμορφώσουν τη χώρα μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Αναφερόμενος ειδικά για για τα ευρωτουρκικά. ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι  «έχουμε διάφορα θέματα που θέλαμε να τα δούμε να αποτυπώνονται στα συμπεράσματα. Ένα ή δυο από αυτά έχουν βρει το δρόμο τους, όπως η διεύρυνση της λίστας των κυρώσεων για πρόσωπα και οντότητες για τις παράνομες εξορύξεις στην Αν. Μεσόγειο ή με την οδηγία στον κ. Μπορέλ για τις εξωτερικές σχέσεις».

Και κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην τοποθέτησή του: «Υπάρχουν, όμως, κι άλλα ζητήματα που το πλέγμα θα μπορούσε να είναι καλύτερα και πιο αποφασιστικά, όπως η επανάληψη της αποδοκιμασίας της Τουρκίας στο θέμα των Κατεχομένων. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Ευρώπη μάς δείχνει ότι μπορεί να προχωρά με αργά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση, όμως μερικές φορές δεν φαίνεται να είναι η βέλτιστη τακτική να κλωτσάμε το τενεκεδάκι προς τα κάτω».

Διαβάστε ακόμα:

- Μετατίθεται για τον... Μάρτιο η απόφαση για πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας