Στ. Πέτσας: Αντίθετη με τις αξίες μας η προσβλητική γλώσσα απέναντι σε ξένους ηγέτες

Στ. Πέτσας: Αντίθετη με τις αξίες μας η προσβλητική γλώσσα απέναντι σε ξένους ηγέτες

Αντίθετη με τις αξίες της χώρας χαρακτήρισε την προσβλητική γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε: «Η ελευθερία του λόγου και η ανεξαρτησία του Τύπου είναι στην καρδιά των Ελλήνων και προστατεύονται στο Σύνταγμά μας. Αυτό ωστόσο δεν αναιρεί την ευθύνη σεβασμού ξένου ηγέτη. Η προσβλητική γλώσσα είναι αντίθετη με τις αξίες μας και μπορεί μόνο να καταδικαστεί από την ελληνική κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται πως χτες, το περιστατικό είχε καταδικάσει με ανακοίνωσή του και το υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το πρωί της Παρασκευής, σε ανακοίνωσή του για το θέμα τόνισε: «Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Τουρκία προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για πρωτοσέλιδο τίτλο που δημοσιεύτηκε σε ελληνική εφημερίδα για τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Ελληνική εφημερίδα εμφανίστηκε με κατάπτυστο τίτλο για τον πρόεδρο Ερντογάν. Εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας ότι «προσβολές και βωμολοχίες δεν θα πρέπει να αξιολογούνται στο πλαίσιο της Ελευθερίας του Τύπου», ενώ ανέφερε πως «η δήλωση του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι θετική».