ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2013η
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

Στ. Κυμπουρόπουλος στο Ευρωκοινοβούλιο: «Να ρίξουμε στην αγορά ζεστό χρήμα τώρα»

Στ. Κυμπουρόπουλος στο Ευρωκοινοβούλιο: «Να ρίξουμε στην αγορά ζεστό χρήμα τώρα»

  Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών, ώστε «να ρίξουμε στην αγορά ζεστό χρήμα τώρα», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

   «Ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί ένα από τα μεγάλα όπλα μας ως Ευρώπη ενάντια στην οικονομική ύφεση, που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού», είπε και συνέχισε: «Δεν αρκεί, όμως, μόνο ο σχεδιασμός. Πρέπει να επιταχύνουμε, πρέπει να ρίξουμε στην αγορά ζεστό χρήμα τώρα. Η ανεργία συνεχώς αυξάνεται και οι οικονομικοί δείκτες τείνουν να χειροτερεύουν μέρα με την ημέρα. Οι επιπλέον πόροι ως νέο χρήμα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχουν στοχευμένες παρεμβάσεις, ώστε να δρομολογηθούν επενδύσεις με σκοπό τη διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας».

   Ο κ. Κυμπουρόπουλος, αναφερόμενος στο ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης, υπογράμμισε: «Μετά από χρόνια αμφισβήτησης για την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητά μας ως χώρα, είμαι περήφανος να σας πω ότι είμαστε από τα πρώτα κράτη που υπέβαλαν εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και μάλιστα με εγκωμιαστικά σχόλια για την ανάλυση και τις παρεμβάσεις του. Η δυναμική αντιμετώπιση και η άμεση αντίδραση που επιδεικνύουμε ως Ελλάδα την περίοδο της πανδημίας στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, θεωρώ - και αναγνωρίζεται από παντού - ότι είναι αξιοσημείωτη».

   Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι το ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (το ελληνικό) «περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σύνολο μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, που θα αυξήσουν τη δυνητική ανάπτυξη και, κατά συνέπεια, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική και κοινωνική ανθεκτικότητα». Επιπλέον «θα επιτύχει αυτόν το στόχο, αντιμετωπίζοντας δύο βασικές ευρωπαϊκές και παγκόσμιες σύγχρονες προκλήσεις: την πράσινη μετάβαση, εξασφαλίζοντας οικονομική ανάπτυξη συμβατή με την αειφορία για το κλίμα, και την ψηφιακή μετάβαση, διασφαλίζοντας ανάπτυξη που οδηγείται από την παραγωγικότητα και την καινοτομία».

   «Σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα Ταμεία, καταφέραμε να δημιουργήσουμε το δικό μας 'εμβόλιο' δισεκατομμυρίων ευρώ κατά της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης των πολιτών μας», είπε, καταλήγοντας ο κ. Κυμπουρόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ