Σπεύδουν να εμβολιαστούν οι 45αρηδες - 130.000 ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες

Σπεύδουν να εμβολιαστούν οι 45αρηδες - 130.000 ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες

Σπεύδουν να εμβολιαστούν οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 45-49, καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μέσα σε λίγες ώρες έχουν κλείσει ραντεβού περίπου 130.000 πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr άνοιξε τις πρώτες πρωινές ώρες για τους περίπου 124.000 πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση, ενώ από τις 08:00 είναι διαθέσιμη και για όλους τους υπόλοιπους.

Η  συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να εμβολιαστεί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca), αλλά και το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, που θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από την ερχόμενη Τετάρτη.

2,8 εκατ. εμβολιασμοί τον μήνα από τον Μάιο

Σε επίπεδο ρεκόρ θα κινηθούν οι εμβολιασμοί από τον Μάιο αγγίζοντας τα 2,7 - 2,8 εκατομμύρια τον μήνα, όπως δήλωσε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς στον ΣΚΑΪ, καθώς και διαθέσιμα εμβόλια υπάρχουν και η εμβολιαστική αλυσίδα λειτουργεί άψογα. 

Επιπροσθέτως, επισήμανε ότι από τον Ιούνιο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται και οι ενήλικες κάτω των 30 ετών, ανοίγοντας ουσιαστικά ο δρόμος για τους 20άρηδες. «Τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε 66.000 εμβολιασμούς μέσα σε μια ημέρα και οι ρυθμοί επιταχύνονται. Από 5 Μαΐου θα έχουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα διαθέσιμα, θα έχουμε και το εμβόλιο της Johnson&Johnson. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιουνίου το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί, καθώς από τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιάζονται και όλοι οι υπόλοιποι ενήλικες, δηλαδή όσοι είναι κάτω από 30 ετών», υσημείωσε ο κ. Γεωργαντάς. 

Σχετικά με την ηλικιακή ομάδα των 45-49 ετών, για τους οποίους άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού, ο υφυπουργός ανέφερε ότι 124.000 πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα για να αποδεχτούν τα προτεινόμενα ραντεβού, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού με όλους τους υπόλοιπους τρόπους, είτε μέσα από την πλατφόρμα είτε στα φαρμακεία και στα ΚΕΠ. 

Παράλληλα, ερωτηθείς πώς θα εμβολιαστούν οι πολίτες που δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι εδώ και 10 μέρες μετά από νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία παρουσιάστηκε στη Βουλή και υπερψηφίστηκε, όσοι δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να εκδώσουν έναν προσωρινό αποκλειστικά για αυτή τη χρήση.

«Αυτό συμβαίνει με δύο τρόπους. Όσοι έχουν ΑΦΜ ή όσοι έχουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, μπορούν μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr που παραπέμπει στον προσωρινό ΑΜΚΑ,  να μπορέσουν να τον εκδώσουν ψηφιακά. Όσοι δεν έχουν κάτι από αυτά τα δύο, πρέπει να επισκεφθούν ένα ΚΕΠ κι εκεί θα τους κατευθύνουν στο τι έγγραφα πρέπει να στείλουν για να μπορέσουν κι αυτοί αφού εκδώσουν τον προσωρινό ΑΜΚΑ να μπουν στη διαδικασία του εμβολιασμού», διευκρίνισε προσθέτοντας ότι ήδη έχουν εκδοθεί περίπου 6.000 προσωρινοί ΑΜΚΑ.  

Έκκληση Kυρ. Μητσοτάκη στην ηλικιακή ομάδα 45-49

Μήνυμα προς την ηλικιακή ομάδα 45 - 49 έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter, καλώντας τους πολίτες να κλείσουν το ραντεβού τους καθώς άνοιξε η πλατφόρμα, επισημίανοντας ότι το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο.

«Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες ετών 45-49. Κλείστε το ραντεβού σας! Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο!», αναφέρει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμα:

2,8 εκατ. εμβολιασμοί τον μήνα από τον Μάιο - Πότε θα εμβολιαστούν οι 20αρηδες

Έκκληση Μητσοτάκη στην ηλικιακή ομάδα 45-49: Άνοιξε η πλατφόρμα, κλείστε το ραντεβού σας