Έκκληση Μητσοτάκη στην ηλικιακή ομάδα 45-49: Άνοιξε η πλατφόρμα, κλείστε το ραντεβού σας

Έκκληση Μητσοτάκη στην ηλικιακή ομάδα 45-49: Άνοιξε η πλατφόρμα, κλείστε το ραντεβού σας

Μήνυμα προς την ηλικιακή ομάδα 45 - 49 έστειλε ο πρωθυοπουργός με ανάρτησή του στο twitter, καλώντας τους πολίτες να κλείσουν το ραντεβού τους καθώς άνοιξε η πλατφόρμα, επισημίανοντας ότι το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο.

«Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες ετών 45-49. Κλείστε το ραντεβού σας! Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο!», αναφέρει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισημαίνεται ότι και χτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο είχει τονίσει «Χαιρόμαστε γιατί η νεολαία δείχνει τον δρόμο, γιατί μόνο έτσι θα τελειώσουμε, όταν εμβολιαστούμε όλοι». 

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι βλέπει μία πολύ καλή δυναμική και κυρίως από τις νεότερες ηλικίες, που είναι πολύ ενθαρρυντικό, και βέβαια από τον Ιούνιο και πέρα ουσιαστικά δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα διαθεσιμότητας εμβολίων.

«Ουσιαστικά θα ανοίξουμε σε όλο τον πληθυσμό και μετά θα πρέπει να πείσουμε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, σε όλες τις ηλικίες, ότι πρέπει να το κάνουν για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και να βοηθήσουν όλους μας να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας», είπε χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται πως σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19, για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49, έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer, Moderna, AstraZeneca, αλλά  και Johnson & Johnson, το οποίο θα χορηγείται από 5 Μαΐου.

Επισημαίνεται ότι οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς τρόπους. Συγκεκριμένα όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Διαφορετικά, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους.